avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cesiune antecontract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cesiune antecontract vanzare-cumparare

Buna ziua,
Am incheiat antecontract vanzare-cumparare si pentru ca promitentul vanzator nu a predat apartamentul conform antecontractului, nu mai vreau sa cumpar. De comun acord, am cazut la cesionarea drepturilor si obligatiilor promitentului cumparator. Daca semnez contract de cesiune,exista riscul sa nu mai primesc avansul. Care este cea mai buna solutie pentru a-mi recupera avansul? In antecontract este stipulat ce promitentul cumparator poate cesiona, cu norificarea vanzatorului. Ce este aceasta notificare si ce efecte produce? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 16:31, 24 Iunie 2010
Sunt de aceiaşi părere cu dl. Chiţu, se evtă riscurile şi cheltuielile inutile, plus că este şi cea mai rapidă soluţie, dar numai dacă părţile se înţeleg.
Va multumesc mult pentru sfaturi tuturor.
Practic, nu vreau decat recuperarea avansului si incetarea obligatiilor ce decurg din antecontract (este inca avtiv). In momentul de fata, am dreptul la penalitati (si nu asta ma intereseaza).
Pentru ca nu-l cred pe cuvant (ca-mi va inapoia avansul si ca nu ma trezesc cu alte obligatii) v-am solicitat opinia.
Concret, vanzatorul mi-a cerut sa-i trimit o notificare prin care doresc cesionarea contractului. Nu inteleg ce presupune de fapt acesta notificare, legal?
Prin notificarea respectiva instiintati vanzatorul de intentia dv de a cesiona drepturile si obligatiile dv., iar vanzatorul is da acordul(daca este stipulat in contract). Daca nu se incheie cesiunea, acest lucru nu are nici o consecinta juridica asupra drepturilor dv.
Din cate ati mentionat am inteles ca in cazul in care vanzatorul nu respecta termenul de predare dv aveti dreptul la penalitati de intarziere si nu la rezolutiunea cantecontractului.
Va repet asigurati-va ca primiti suma respectiva inainte sau concomitent cu semnarea actului de cesiune indiferent cine o plateste, vanzatorul sau cesionarul.
Cesionarul a fost gasit de dv. sau vanzator?
Foarte clar ati intuit totul. Inca nu s-a gasit un cesionar, asta ar fi urmatorul pas iar vanzatorul s-a oferit sa-l gaseasca. Va multumesc mult pentru raspuns. Acum mi-e foarte clar ce inseamna notificarea aceea.
O zi resita!
Ma bucur ca v-am putut lamuri. Sper sa va rezolvati problemele cat mai curand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune antecontract vanzare cumparare Comy Comy Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament intr-un imobil nou dar pentru acest imobil este deja incheiat un antecontract de vanzare cumparare iar ... (vezi toată discuția)
Atacare antecontract de vanzare-cumparare cu plata integrala alexberi alexberi As vrea sa stiu daca poate fi atacat un Antecontract de Vanzare-Cumparare teren, cu plata integrala a pretului, in conditiile in care data limita specificata ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)