avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensatii pentru demisie.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensatii pentru demisie.

Buna ziua,
Sunt angajat in cadrul departamentului comercial al unei companii nationale.
Astazi am fost instintat telefonic cum ca firma nu mai are nevoie de serviciile mele.
Ca si optiuni mi s-a propus :
1 Demisia, caz in care voi primi o compensare substantiala.
2 Desfintarea postului fara compensatii si iesirea in somaj.

Din punct de vedere financiar optiunea 1 este net superioara.
Compania mi-a solicitat demisia(cu preaviz de 14 zile) in scris urmand ca ei sa imi comunice in cadrul unui email valoarea compensatiei pe care o voi primi.
Aici apare problema increderii, eu neavand siguranta ca o data trimisa demisia voi mai primi compensatia promisa verbal.
Astfel, am solicitat companiei sa imi trimita un email in care sa se specifice valoarea compensatiei pe care o voi primi in cazul in care voi demisiona inainte ca eu sa inaintez demisia.
Intrebarea mea e daca un astfel de email(in cazul in care il voi primi) poate fi folosit ca proba in cazul in care compania nu imi va plati compensatia, iar eu ii voi actiona in instanta.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Cu respect,
Gabriel

Cel mai recent răspuns: BIANCA IRINA , utilizator 20:10, 23 Iunie 2010
Da,poate constitui proba!Totusi rugati compania sa va elibereze un act autentic...
Parerea mea este sa le cereti mai intai banii asupra caruia conveniti(sa-i vireze pe cardul de salarii daca exista) si apoi va da-ti demisia sau acordul partilor, pare ciudata oferta propusa de angajator.
Mai cu seama ca pentru desfiintarea postului cf art 65 alin 1 din Codul Muncii - acordare de somaj ati primi compensatie! Cititi si contractul colectiv al companiei si vedeti ce aveti prevazut la aliniatul privind desfiintarea locurilor de munca.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz lci lci Buna seara! Am incheiat un CIM pe durata determinata de 2 luni cu o companie de recrutare urmand sa imi desfasor activitatea la o alta firma (leasing de ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva emil_sorin emil_sorin Buna, Doresc sa ma ajutati in problema mea : In data de 15 august m-a anuntat seful direct ca se v-a desfinta postul ... (vezi toată discuția)