avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune vatamare corporala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune vatamare corporala

Buna seara,

Am nevoie de citeva sfaturi in legatura cu pasii de urmat ptr solicitarea de daune materiale si morale de la asigurator in baza RCA.
Va prezint in continuare ce s-a intimplat:
-am fost lovit in alt oras de catre un taxi(eu eram pieton)
-m-am prezentat la serviciul de urgenta unde am fost diagnosticat cu luxatie si mi s-a aplicat atela gipsata(ulterior in BUC am efectuat un control suplimentar lsi s-a stabilit ca este si fractura la deget ,la mina dreapta-si prelungirea la 21 zile de aparat gipsat apoi recuperare )
-am depus plingere penala la politie

Ce intentionez?
As vrea sa imi recuperez pierderile financiare si daune morale de RCA taximetristului,fara a ii crea probleme soferului.(mentionez ca daunele morale doresc sa imi acopere problemele financiare produse ca urmare a incapacitatii temporare de munca )
Cum sa procedez?
Care e modalitatea amiabila cu asiguratorul?
Va multumesc.
Plangerea penala ii poate face rau soferului de taxi. Sa fii cercetat penal, nu este tocmai o bucurie.
Puteti recupera, proband cu documente si in limitele legii, veniturile pierdute datorita accidentului. De asemenea, pastrati toate retetele, trimiterile, facturile si chitantele pentru medicamente, servicii medicale, recuperare etc.
Nu este nevoie de hotararea instantei pentru plata unui astfel de dosar de dauna, in care pot fi incluse si daunele morale. Acestea din urma sunt menite sa compenseze, cumva, suferinta dumneavoastra.
Puteti negocia direct cu asiguratorul.

extra_non a scris:

Avokitten a scris:

nu puteti sa va recuperati daunele materiale si nu puteti obtine daune morale dintr-o polita rca.
trebuie discutat cu soferul, sa vedeti ce asigurari mai are...eventual CASCO.

Cum poti sa spui ca nu poate primi despagubiri din RCA ?
Si alta aberatie si mai mare: Sa intrebe de CASCO!!!

Interventie moderator: Chiar daca afirmatia este corecta, injuriile nu au loc pe acest forum.Puteti folosi alte mijoace de apelare directa.Va multumesc!
Alea ti se par tie ''injurii''?
:D
extra_non a scris:

Alea ti se par tie ''injurii''?
:D

:offtopic: Este usor sa te ascunzi dupa un extra_nimeni/nonvaloare si sa emiti aprecieri de mare-invatat.Cuvintele jignitoare le-am sters ca sa nu va pateze obrazul pistruiat.
Pastrati vocabularul si atitudinea, pentru un blog de socializare.Aici se cer si se primesc sfaturi, exista suficienti useri care sa intervina tematic si destui care sa vegheze la curatenia lingvistica si de atitudine.Trageti singur invatamintele.
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton gabriel_gavrila gabriel_gavrila Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton buna ziua! in urma cu cateva zile am accidentat pe trecerea de pietoni, o persoana care era ... (vezi toată discuția)
Accident de masina wabar wabar Buna seara Va rog sa-mi spuneti: daca in urma accidentului s-a constat (nu am avut posibilitatea sa contest PV), ca eu sunt vinovatul, in baza asigurari ... (vezi toată discuția)
Daune pentru pieton accidentat syraxes syraxes Sotia a fost accidentata pe trecerea de pietoni de o masina care se deplasa cu viteza mica (asta a indus-o in eroare : parea ca va opri) dar de fapt soferul ... (vezi toată discuția)