avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... DESPRE IMPOZITUL IMOBILIAR
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

DESPRE IMPOZITUL IMOBILIAR

In perspectiva schimbarii taxelor de impozitare a imobilelor, am o intrebare.
Sunt casatorita, am avut un apartament in orasul Iasi impreuna cu sotul meu, apartament ce l-am vandut recet si ne-am construit o locuinta in mediul rural. Locuinta este bun comun si vom plati impozitul aferent primariei din localitatea rurala respectiva.
La sfarsitul anului trecut, mama mea mi-a cedat prin DONATIE doua garsoniere in orasul Iasi, donatie facuta in nume propriu ceea ce inseamna ca eu singura sunt posesoarea acestora nu si sotul meu.
Dupa vinderea apartamentului bun comun, eu mi-am stabilit domiciliul la una din cele doua garsoniere ce le detin in oras.
Inteleg ca pentru cea de a doua garsoniera ce o detin voi plati impozitul majorat, prima fiind locuinta de domiciliu.
Intrebarea mea este: fiind si eu coproprietara cu sotul meu in locuinta de la tara cum va fi privita impozitarea imobiliara. Locuinta cu sotul ramane singura noastra locuinta pentru care vom plati impozitul stabilit. Cele doua garsoniere care sunt doar ale mele vor fi considerate ca atare, primul si al doilea imobil ce imi apartin sau vor deveni al doilea si al treilea imobil pentru care urmeaza sa fie platit impozit suplimentar. Precizez ca eu am domiciliul doar la una din garsoniere. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: lucia.n , utilizator 13:52, 5 Iulie 2010
Ve-ti plati impozit in raport de data dobandirii si conform cu cotele din dreptul de proprietate detinute.
Multumesc mult pt. raspuns. Desigur ca impozit voi achita insa la intrebarea mea finala :"Cele doua garsoniere care sunt doar ale mele vor fi considerate ca atare, primul si al doilea imobil ce imi apartin sau vor deveni al doilea si al treilea imobil pentru care urmeaza sa fie platit impozit suplimentar. Precizez ca eu am domiciliul doar la una din garsoniere." nu intrezaresc raspunsul.
Garsoniera la care v-ati stabilit domiciliul se considera locuinta. Incepand cu cea de-a doua proprietate (la care se plateste impozitul majorat) si continuand cu celelalte proprietati, in raport de data dobandirii (bun propriu sau in indiviziune).
In cazul dvs. nu am inteles cand ati dobandit proprietatea casei din mediul rural, inainte sau dupa garsoniere. Pt. casa de la tara 1/2 din impozit ar trebui sa platiti dvs. Daca aceasta cota ati dobandit-o dupa garsoniere, platiti impozit majorat!
Multumesc mult pt. raspuns. Inclin sa cred ca este raspunsul cel mai exact cu varianta corecta in lumina noii legislatii.
Va doresc numai bine!
ca atare: eu am dobandit un imobil.prietenul meu a dobandit si el un imobil.in urma casatoriei noastre, acestea raman bunuri individuale?Chiar daca domiciliul amandorura este intr-unul dintre ele?insemnand ca nu vom fi calculati ca proprietari de 2 imobile si deci nu vom plati impozitul acesta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Guvernul va impozita suplimentar persoanele care detin mai multe imobile in proprietate mariamagdalena mariamagdalena Buna ziua. As dori o explicatie suplimentara legata de subiectul de mai sus. Recent, i-am cedat fiicei mele prin donatie [b]in nume propriu[/b] 2 garsoniere. ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua locuinta sfinxul35 sfinxul35 Detin in proprietate un apartament pe numele meu dinainte de casatorie, in timpul casatoriei am cumparat o garsoniera pe numele sotiei , amandoi avem adresa de ... (vezi toată discuția)
Impozit majorat a treia proprietate sch sch a)Ce cote majorate de impozit datorez , va rog ? 1.Locuiesc la o proprietate pe numele sotului (dobindita anterior casatorie cu un an si la care imprumutul la ... (vezi toată discuția)