avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz de 20 de zile.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz de 20 de zile.

Buna ziua,

Unei colege i s-a dat in cursul zilei de ieri previzul care este de 20 de zile, eu vin cu intrebare: care sunt drepturile ei? ( banesc sau altele)
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Miluca Boldan , utilizator 13:01, 25 Iunie 2010
M-ai am o intrebare, este legat de zilele de concediu, pana la aceasta data acestea nu au fost luate, s-a comunicat ca trebuie sa le ia in aceasta perioada de preaviz, din cate imi amintesc in CCM se spune ca tb sa le achite, ce este de facut in acest caz?
Sau se poate intrerupe preavizul si luate zilele de concediu?
Se poate lua concediu de odihna in perioada preavizului, fara ca acesta (preavizul) sa se prelungeasca cu zilele respective cf. art.79(5) Codul Muncii: "pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele".
In cazul in care concediul nu se efectueaza, se compenseaza in bani la incetarea contractului de munca cf.art.141(4) Codul Muncii.
Deci sa inteleg ca in perioada de 20 de zile de preaviz imi pot pune cele 11 zile de concediu fara sa mi le achite?
Persoana respectiva va efectua concediul, iar cele 11 zile vor fi platite.

Alte discuții în legătură

Concediere dutzu dutzu buna ziua! am si eu o problema. in data de 25.05.2009 am fost concedita conform art.65(1) CM, pe motiv ca mi s-a desfiintat locul de munca (asistent manager). ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - salariu compensator grecu_iulia grecu_iulia Am fost instiintata de curand ca urmeaza a-mi fi desfiintat postul si mi s-a comunicat verbal preavizul de 20 zile. Rascolind pe net despre drepturile ... (vezi toată discuția)
Incheierea c.i.m. cu art.65 laurentiu81 laurentiu81 Buna ziua, de cateva zile am fost anuntat de catre conducerea firmei ca, contractul meu de munca se incheie dupa preavizul de 20 de zile conform articolului ... (vezi toată discuția)