avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... onorariu avocat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

onorariu avocat

Buna ziua!Am si eu o intrebare:onorariile pe care le percep avocatii la procese sunt declarate si impozitate?Si orice avocat poate percepe ce onorariu doreste sau exista niste reguli in functie de procese?Va multumesc anticipat!
da...sunt stoarse bine:D
au si ei nas:)
da, sunt declarate, impozitate si fiecare isi stabileste cuantumul onorariului in functie de prestatia pe care apreciaza ca o face
In mod cert onorariile incasate de avocati sunt declarate si impozitate cu 16%, pe langa alte taxe ce se calculeaza asupra acelorasi onorarii.
Conform prevederilor Legii nr. 51/1996, orice avocat are dreptul la un onorariu pentru activitatea sa, onorariu ce se negociaza intre avocat si client.
Astfel ca, avocatul este liber sa solicite onorariul pe care acesta in considera ca fiind corespunzator muncii pe care o presteaza.
La care se adauga si cotele la Barou!!!!!!!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de asistenta juridica dodorel62 dodorel62 1.Era normal ca atunci cand ai un proces de partaj bunuri si casa avocatul pe care il pui sa incheie un contract de asistenta juridica intre mine si el si ... (vezi toată discuția)
Avocatul trebuie sa emita chitanta in urma "angajamentului" platit de client? Daniela D E Daniela D E Angajamentul se plateste la inceputul procesului si va fi valabil pentru toata perioada procesului? Se emite chitanta pentru plata angajamentului? Cat este ... (vezi toată discuția)
Plata avocatilor danni potter danni potter As avea o intrebare: onorariul unui avocat cum se stabileste?... adica fiecare ia cat vrea? sau se percepe pentru o anumita munca o anumita suma de bani ... (vezi toată discuția)