avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Avocatul trebuie sa emita chitanta in urma ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Avocatul trebuie sa emita chitanta in urma "angajamentului" platit de client?

Angajamentul se plateste la inceputul procesului si va fi valabil pentru toata perioada procesului? Se emite chitanta pentru plata angajamentului? Cat este angajamentul minim? :( Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Daniela D E , utilizator 22:14, 26 Aprilie 2011
poate sa fie contractul pt 1,2 termene,tot procesul,doar fond, depinde...;fiecare stabil.cat considera ca val.munca lui,etc
Intre Client si Avocat se incheie un contract de asistenta juridica in care este convenit si onorariul pentru serviciile prestate. Plata onorariului se reglementeaza deasemenea in contract. Poate fi platit intr-o singura transa sau mai multe in functie de cum se negociaza. Avocatul trebuie sa emita chitanta pentru orice suma incasata cu titlu de onorariu.
pentru orice suma incasata trebuie sa emit chitanta( onorariu + toate taxele;)...interesati-va la Barou pentru onorariile minimale
500 onorariu minim, iar da chitanta se "taie" pentru fiecare banut, insa cred ca avocatul pe care l-ati contractat va furizeaza informatiile, deoarece u este o regula generala a perceperii de onorariu, onorariul se negociaza de la caz la caz, in fuctie de instanta competenta material, de complexitatea cazului, termene procesuale......eheee multe, ideea este ca trebuie sa discutati aceste aspecte la inceputului relatiei contractuale, sa semnati contractul de reprezentare legala care include onorariul si pe acela il platiti si solciitati si chitanta eventual, av oricum o intocmeste.
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
ContSters201507, utilizator
in contractul de asistenta juridica veti stipula de comun acord intinderea obligatiilor -dupa caz -pe intreaga perioada a procesului sau pentru unele termene sau faze procesuale

Alte discuții în legătură

Acuzatie talharie estrela2126 estrela2126 am angajat un avocat pt un dosar talharie din faza de cercetare.mi-a cerut 3000 lei.urmarirea penala s-a incheiat si s-a trimis dosarul in instanta. mi-a ... (vezi toată discuția)
Taxa de barou irinman irinman Sunt reclamanta intr-un proces civil. Avocatul mi-a cerut o \'taxa de barou\" de 1000 de lei la inceputul actiunii. Dupa prima infatisare, cand s-a amanat ... (vezi toată discuția)
Contract pentru serviciul de asistenta juridica - ce inseamna ? muraruelena muraruelena - ce trebuie sa faca un avocat cu care ai un contract ce are ca obiect serviciul de asistenta juridica de specialitate ? (vezi toată discuția)