avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Contractul de asistenta juridica
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Contractul de asistenta juridica

1.Era normal ca atunci cand ai un proces de partaj bunuri si casa avocatul pe care il pui sa incheie un contract de asistenta juridica intre mine si el si sa-mi dea chitanta pe banii care i-am dat?
2.Daca nu a dorit sa incheie acest contract cu mine el avea voie sa pledeze in instanta pana acum derulandu-se deja 3 termene?
3.Avocatul trebuia sa incheie acest contract intre mine si el in 2 copii si una sa ramana la mine?
4.Daca incheia acest contract ce procent trebuie sa achite catre barou si cat trebuie sa achite la stat (EX; PENTRU 2000 RON luati ca onorariu),iar valoarea masei partajabile nu depaseste 150000ron va rog sa-mi spuneti cat procent i-ar mai reveni lui?
5.In cazul in care nu doreste sa incheie acest contract si sa-mi dea chiitanta pentru banii primiti si nu a declarat la stat banii primiti ce pedeapsa poate primi acest avocat si unde trebuie sa ma adresez ?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:23, 29 Februarie 2012
1+2. nu ati primit chitanta si nu aveti contract? daca da, nu este nici o problema deoarece contractul este incheiat ad probationem (ptr probarea raportului dintre dvs si avocat) si se poate semna si in cursul reprezentarii dvs in proces. Iar ptr banii primiti, normal ca trebuie sa va dea chitanta, altfel este evaziune fiscala. In privinta chitantei, aceasta poate fi emisa ulterior, pina la data incheierii lunii in cursul careia au fost incasati banii.
3.da, se incheie in 2 exemplare, unul ramine la dvs
4.onorariul perceput nu se calculeaza raportat la ce taxe si impozite are de achitat (deoarece ele sunt globale si se refera la totalitatea veniturilor avocatului si per client). In plus, onorariul este stabilit la libera apreciere al avocatului si atit timp cit clientul este de acord cu acest cuantum nu conteaza valoaera masei partajabile. Va pot spune ca 2.000 ron onorariu nu este deloc mult.
5. in mod cert chitanta este emisa insa faptul ca nu aveti un exemplar nu inseamna ca legea este incalcata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru si taxa judiciara TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.cat reprezinta taxa de timbru intr-un proces de succesiune si unde se plateste?pt ca eu i-am dat o suma avocatei ce ma reprezinta,nu mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Avocat ce nu doreste sa plateasca dari la stat MissBabylicious MissBabylicious Buna ziua.Am un contract cu un avocat caruia i-am platit onorariul(in urma castigarii procesului) ,i-am cerut chitanta si a refuzat sa-mi taie chitanta ... (vezi toată discuția)
Avocati popescu marcela popescu marcela Buna ziua, In derularea unui contract de asistenta juridica intre un avocat si o persoana juridica pentru achitarea onorariului este normal ca avocatul sa ... (vezi toată discuția)