avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume dupa casatorie

Nu mi-am schimbat numele la momentul casatoriei din cauza unor probleme admin. As dori sa-l schimb acum, adica sa iau numele sotului. Ce acte sunt necesare, unde se depune cererea ?
Cel mai recent răspuns: carmen_miron , utilizator 14:27, 24 Iunie 2010
Interesati-va la registrul starii civile
Cred ca ei v-ar putea indruma cel mai bine
Bafta si Casa de piatra
Va veti putea schimba numele prin procedura schimbarii numelui pe cale administrativa. Documentele necesare le obtineti de la compartimentul/serviciul de stare civila din cadrul serviciul local de evidenta a persoanelor unde veti depune si solicitarea. Schimbarea numelui se va face prin dispozitie a presedintelui consiliului judetean. Pe baza acesteia va veti schimba si actul de identitate.
Cadrul legal in materie Ordonanta Guvernului nr. 41/2003.
Am sunat la directia de evidenta a persoanelor de doua ori si am primit doua raspunsuri diferite #-o. Nu-mi este clar daca e sau nu nevoie de cazier judiciar, respectiv de o declaratie din partea sotului si incercam sa ne lamurim si pt. ca suntem amandoi presati de timp.
Multumesc pentru raspunsuri.
Solicitantul are nevoie de cazier judiciar si fiscal.
Textul legal spune asa e nevoie de"consimţământul, dat în formă autentică, al celuilalt soţ, în cazul schimbării numelui de familie comun purtat în timpul căsătoriei" - adica situatia opusa celei in care va aflati dvs. - deci parerea mea e ca nu e nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume dulici dulici buna ziua, ma numesc dulici nicu beniamin in februarie implinesc 18 ani si as vrea sa imi schimb numele de familie, ce ar trebui sa fac ? se poate ? (vezi toată discuția)
Schimbare nume vioma17 vioma17 Va rog sa-mi spuneti daca este posibil sa-mi schimb numele actual. In momentul casatoriei si eu si sotul meu ne-am pastrat numele avute anterior, dar acum as ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume silvesterthecat silvesterthecat Buna ziua. Am si eu o nelamurire ref la schimbarea de nume. In urma cu ceva vreme am divortat, la momentul acela am ales sa pastrez numele purtat in timpul ... (vezi toată discuția)