avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura acte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura acte

Actele notariale simple cum ar fi legalizarea de copii pot fi tratate de societatile comerciale ca marfuri si sa fie revandute potentialilor clienti? Mai precis: poate lasa notarul incheierile gata facute la un birou si cei de acolo sa xeroxeze pe verso actele originale prezentate de clienti? Exista incalcari ale legii? daca da, care ar fi acestea?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 18:55, 25 August 2007
Este ilegala situatia pe care o prezentati.

Falsul material în înscrisuri oficiale

Art. 288. - Falsificarea unui înscris oficial prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Falsul prevăzut în alineatul precedent, săvârşit de un funcţionar în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Sunt asimilate cu înscrisurile oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producătoare de consecinţe juridice.

Tentativa se pedepseşte.


Falsul intelectual

Art. 289. - Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Tentativa se pedepseşte.
Biroul notarial functioneaza dupa niste reguli bine stabilite. Nu este doar ceea ce se vede din afara. Ceea ce vrei tu este similar cu a cere oficiului starii civile certificate de casatorie in alb ... ca le vom completa noi numele ulterior pt cei ce se vor a fi casatoriti ... :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri Elena2014 Elena2014 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata? Cum se pedepseste falsul in inscrisuri?? Multumesc (vezi toată discuția)
Fals in acte marinescuioan marinescuioan care este condamnarea pt fals in acte si prescriptia daca a fost intrerupta (vezi toată discuția)