avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de colaborare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de colaborare

Buna ziua,

Doresc sa stiu unde pot sa vad cum arata un contract de colaborare intre doua persoane juridice. Am citi un post mai vechi in care scria ca exista un asemenea model pe site. Am incercat sa-l gasesc dar nu am reusit.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Angela Tatu , Consilier juridic 09:57, 25 Iunie 2010
Se numeste contract de asociere in participatiune. Asocierea în participaţiune este un tip de contract special prin care două sau mai multe persoane fizice şi/sau juridice convin să creeze o asociere în care să contribuie cu anumite bunuri sau servicii în vederea exercitării în comun a unor activităţi comerciale, cu scopul de a împărţi profitul obţinut. Asocierea în participaţiune se constituie doar în baza contractului de asociere, nu creează o nouă entitate juridică drept pentru care aceasta nu beneficiază de personalitate sau patrimoniu propriu şi, în consecinţă, nu poate dobândi drepturi sau obligaţii proprii.Baza legală: art. 252-256 – Cod comercial, art. 13 lit. e), art. 28, 86 şi 127 – Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Hotărârea Guvernului nr. 44/2003 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, Ordinul ministrului Economiei şi Finanţelor nr. 2.371/2007 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare prevăzute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere persoane fizice administrare site jarrel jarrel Buna ziua, lucrez impreuna cu un prieten la administrarea unui site (ca persoane fizice, nu PFA, firme etc). De comun acord am stabilit ca eu sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Caen 5630 baruri si alte activitati de servire a barurilor slk268 slk268 Pentru acest domeniu de activitate ( vanzare bauturi alcolice, racoritoare , sandwich-uri , tigari, cafea) , ce taxe si impozite se declara si se platesc ? ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii intre doua persoane fizice autorizate sinziana2 sinziana2 Unde se inregistreaza un contract de prestari servicii intre doua persoane fizice autorizate? (vezi toată discuția)