avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nelamurire in legatura cu termenul de prescriptie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nelamurire in legatura cu termenul de prescriptie

Pe data de 23.06.2010 am primit o instiintare potrivit careia mi se suspenda exercitarea dreptupui de conducere pe o perioada de 60 de zile, pentru o contraventie savarsita in data de 04.07.2007, contestata de mine, hotararea definitiva si irevocabila fiind pronuntata in data de 23.10.2007. Prin hotarare sanctiunea amenzii a fost inlocuita de avertisment, dar cealalta dispozitie - retinerea permisului de conducere - a ramas valabila. Vreau sa stiu daca in cazul acesta se aplica Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 art.13, alin. 1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei. Va multumesc.
Una este amenda contraventionala si alta este masura tehnico administrativa de retinere a permisului.
Practic, puteti opune sentinta cu privire la amenda, care conform sentintei a fost inlocuita cu avertismentul.
In schimb, cu privire la retinerea permisului, aveati obligatia de a depune permisul de conducere in momentul ramanerii definitive si irevocabile a hotararii instantei, la organul care a sanctionat contraventia si care a stabilit masura retinerii permisului.
Nu va mai raportati la data pronuntarii ci la data ramanerii definitive si irevocabile a sentintei.
Va multumesc pentru promptitudine. Nu am depus permisul la data comunicarii hotararii deoarece am interpretat gresit rezultatul acesteia, greseala grava.... Exista vreun termen de prescriere pentru asa ceva, avand in vedere faptul ca hotararea a fost pronuntata in 23.10.2007, iar instiintarea de la Politia Rutiera am primit-o pe 23.06.2010? Multumesc.
Termenul de prescriptie tocmai a fost intrerupt prin instiintarea care v-a fost comunicata.
Termenul de prescriptie aplicabil in speta este cel de 3 ani de la data la care ati semnat confirmarea de primire a instiintarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a retinut permisul de conducere chiar daca amenda se anuleaza prin hotarare judecatoreasca si se inlocuieste cu avertisment miroslavmihai miroslavmihai Buna ziua, Am sa incerc sa fiu cat mai scurt. Mi s-a retinut permisul pe 07.04.2010 dupa ce pe 04.11.2008 am obtinut o hotare judecatoreasca ce prevede ... (vezi toată discuția)
Nedumerire... eugen68octavian eugen68octavian Bună seara. Vă rog frumos să mă lămuriţi şi pe mine o chestie. Am trecut cu maşina peste marcajul continuu şi oamenii de bine mi-au luat permisul, în ... (vezi toată discuția)
Ma puteti ajuta? buzdu buzdu Sper sa ma puteti lamuri putin:D. Vreau sa stiu daca exista vreo lege care PERMITE sau INTERZICE Politiei Romane sa opreasca documente emise de alte tari.Eu am ... (vezi toată discuția)