avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... greseli in acte legale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

greseli in acte legale

in hotararea de divort s a facut o greseala:la finalul acesteia au gresit prenumele sotului,respectiv persoana de care am divortat,.deoarece numele de familie a fost corect nu am dat importanta acestei greseli.intre timp am facut diferite acte ce mi sunt necesare in italia,apostile.....,traduceri,legalizari,de acestea ocupandu se un avocat ,caruia bineinteles i am platit,....ce fac acum?trebuie sa fac toate actele din nou ?si daca da....cine plateste??????????????
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
ContSters155051, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 17:15, 25 Iunie 2010
trebuie sa faceti o cerere de indreptare eroare materiala catre instanta care a pronuntat respectiva sentinta.
Instanta va da o incheiere prin care se va indrepta eroarea, incheiere ce va face parte integranta din sentinta.
Dupa ce obtineti incheierea de indreptare eroare materiala, faceti aceleasi demersuri (traduceri, apostilari, etc) ca si pt. sentinta. Parte din aceste demersuri se platesc la nr. de pagini (traduceri, legalizari...).
Si in completarea d-nei avocat, acea hotarare de indreptare materiala va trebui s-o traduceti si s-o aveti alaturi de sentinta de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere indreptare eroare materiala Andrei2014 Andrei2014 Buna ziua, Intr-o sentinta ramasa definitiva dupa apel, numele unei parti nu este complet, adica nu are trecut si al doilea prenume. Trebuie sa fac o ... (vezi toată discuția)
Am nevoie urgenta de un sfat aylla aylla Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat urgent, problema mea este urmatoarea, am primit decizia definitiva de custodia copilului meu, dar am obs ca mi sa gresit ... (vezi toată discuția)
Intampin greutati la preschimbarea cartii de identitate Anjelique Anjelique In urma cu doua luni m-am prezentat la evidenta populatiei pentru a-mi preschimba cartea de identitate .Dupa ce am depus toate actele necesare , domnul agent ... (vezi toată discuția)