avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren cu apa si electricitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren cu apa si electricitate


Buna ziua,

Am un teren la munte, pe certificatul de urbanism al caruia scrie ca am apa si electricitate. Conducta de apa trece prin fata terenului meu. Acum construiesc o casa si am aflat ca ar exista in sat un auto-constituit "consiliu al apei" care incearca sa ma impiedica sa-mi trag apa de la conducta. Au ei vreun drept sa ma impiedice, atata vreme cat pe CU scrie ca am apa si electricitate ?

Multumesc,
Cu stima,
Florin
Cel mai recent răspuns: florinmantescu , utilizator 13:24, 18 Iunie 2007
In afara de drept au si vreun motiv pentru care fac asta?
Ei spun ca uneori raman fara apa. Eu cred ca trebuie marit bazinul de alimentare, nu este o solutie sa nu mai dea voie nimanui sa-si traga apa. Credeti ca au vreun drept legal sa ma impiedice sa-mi trag apa din moment ce pe CU scrie ca am apa ?
greu de spus cu asa putine detalii.

trebuie vazut cine este proprietarul conductei.
trebuie vazut daca vanzatorul sau chiar autorul lui a avut sau nu un drept de a lua apa din conducta, in temeiul unui contract sau poate era chiar coproprietar (impreuna cu alti sateni care au consturit conducta).

Consiliul acel al Apei este constitutit la Primarie din functionari .. sau din cetateni? Ce drepturi are el ? De proprietate? Administrare ?

trebuie sa se cunoasca cel putin aceste detalii .. ca un coleg de aici sa poate sa dea un sfat corect si util.
Multumesc pentru raspuns.
Acolo, in sat, lucrurile se fac cam la mica intelegere. Acest "consiliu al apei" nu are personalitate juridica. Fostul proprietar (cel care mi-a vandut terenul) si-a tras apa ca si ceilalti sateni, adica s-a conectat pur si simplu la conducta care trece prin fata terenului. Asa vreau sa ma conectez si eu (repet, pe CU scrie ca am apa, deci nu vad de ce nu as putea sa ma conectez ca si ceilalti)
Conducta a fost initial facuta de primarie si apoi intretinuta de sateni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa de irigat - conducta pe limitele de proprietate vladcj vladcj Buna ziua, Doresc infiintarea unei livezi ce este necesar a fi irigata. Pentru apa de irigat, cea mai convenabila solutie ar fi captarea dintr-un rau si ... (vezi toată discuția)
Conducta de apa aflata in subteranul terenului meu- pot sa construiesc? razvan0786 razvan0786 sunt proprietarul unui teren intravilan prin subteranul caruia trece o conducta de apa apartinand acum Apa Nova.Conducta este acola de dinainte de 1970.Nu pot ... (vezi toată discuția)
am cumparat un teren la tara si vreau sa fac o fantana. ... elena cailean elena cailean Buna ziua, Am cumparat un teren la tara si vreau sa fac o fantana. Pe sub terenul meu trece o conducta privata a altor 6 case din jur, ei au tras o teava din ... (vezi toată discuția)