avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conducta de apa aflata in subteranul terenului meu- ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conducta de apa aflata in subteranul terenului meu- pot sa construiesc?

sunt proprietarul unui teren intravilan prin subteranul caruia trece o conducta de apa apartinand acum Apa Nova.Conducta este acola de dinainte de 1970.Nu pot folosii terenul decat ca gradina .Intreb asadar ce pot face?Pot cere in instanta chirie ,scoaterea conducteisau daune?Precizez ca deocamdata conducta este nefunctionala.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 21:37, 18 Mai 2015
1.
Solicitatri informatii de la ApaNova pt. a vedea cinei proprietarul si ce functionalitate are conducta.
2.Solicitati un Certificat de Urbanism de la Primarie: fie unul de informare-vanzare fie unul pt. constructie gard sau ceva de mica valoare.

Decideti calea de urmat dupa ce aveti informatii.
proprietarul conductei este clar Apa Nova.Conducta care vine de la o statie de pompare apa industriala aflata momentan in conservare.
In certificatul de urbanism ,va intreb ,ce ar trebuii sa scrie ,daca am voie sau nu sa construiesc?
Si daca nu am si merg in instanta ce sanse am sa castig ceva?
Conducta de apă caare se pare că aparține APA NOVA, este de utilitate publică. Solicitați la APA NOVA, în scris, să vă arate cine este proprietarul conductei care este pe terenul d-voastră, dacă mai este funcțională , și care a fost actul juridic care a permis folosirea proprietății d-voastră pt. traversarea conductei.(
După ce veți afla concret toate aceste lucruri, în cazul că nu mai este funcțională, solicitați printr-o NOTIFICARE , eliberarea proprietății d-voastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un imobil de vânzare, care este traversat subteran de o conductă ... szmary59 szmary59 Am un imobil de vânzare, care este traversat subteran de o conductă de gaz. La suprafață terenul (39 de arii) ar fi ideal pentru construcții, dar aș vrea ... (vezi toată discuția)
Conducta de apa ce traverseaza o proprietate privata jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va retin atentia cu urmatoarea situatie: o conducta apartinand retelei de alimentare cu apa a orasului traverseaza un teren proprietate privata. Ma ... (vezi toată discuția)
Parcela din domeniu public s1- ocupata de proprietate privata MAYA2 MAYA2 Buna ziua, As dori sa stiu carei autoritati ma pot adresa cu o cerere de verificare a statutului un teren plasat in fata blocului unde locuiesc, in sect 1- ... (vezi toată discuția)