avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat un teren la tara si vreau sa fac o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat un teren la tara si vreau sa fac o fantana. ...

Buna ziua, Am cumparat un teren la tara si vreau sa fac o fantana. Pe sub terenul meu trece o conducta privata a altor 6 case din jur, ei au tras o teava din munte de unde au captat izvoare si au apa in curte la ei. Am incercat sa ajung cu ei la o intelegere , contra unei sume de bani -o cota ceva- (cheltuiala avuta cu tragerea conductei inainte de a cumpara eu--era un teren parasit unde nu a stat nimeni multi ani) dar ei nu vor sa-mi dea acceptul sa ma intep si eu la teava lor. Ce drept am eu -daca teava trece pe sub terenul meu-sa ma racordez? Nu vreau sa ma cert cu nimeni, o sa caut sa imi fac propria fantana, dar ei nu trebuie sa tina cont ca teva lor e in curtea mea? Multumesc pentru raspunsuri si eventual un articol de lege daca este asa ceva?
Cel mai recent răspuns: elena cailean , utilizator 17:42, 5 Septembrie 2022
Puteti sa le cereti chirie pentru teava care trece pe terenul dvs. Daca nu vor chirie, cereti-le sa-si mute teava pe terenul lor. Poate asa va lasa sa va intepati in teava lor. O intelegere amiabila este de preferat unei actiuni in instanta.
Pentru fantana aveti nevoie de aviz de mediu si buletin de analiza (ca apa este potabila) de la DJSP.
Multumesc de raspuns. Aveti poate cunostinta despre o lege, act normativ, ceva care sa ma ajute sa ii lamuresc? sa pot argumenta in vreun fel pretentia mea- legala dealtfel ? Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilitati contractate de un vecin kalyma kalyma buna ziua anul trecut am cumparat un teren. pacela pe care am cumparat-o eu face parte dintr-un ha care a afost teren agricol, apoi a fost bagat in ... (vezi toată discuția)
Documente post-factum pentru istalatii de alimentare cu apa vasilica46 vasilica46 Un grup de proprietari au captat izvoare de coasta de pe un teren in administrarea CAP , construind o fantana/ un put de captare si acumulare si tevi ... (vezi toată discuția)
Servitute ascunsa? ahile36 ahile36 am incercat sa pun un titlu mai ciudat ca sa respect indrumarile si sa trezesc interesul (sper :)) ) Buna! o societate are doua imobile in proprietate, ... (vezi toată discuția)