avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apa de irigat - conducta pe limitele de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apa de irigat - conducta pe limitele de proprietate

Buna ziua,

Doresc infiintarea unei livezi ce este necesar a fi irigata.
Pentru apa de irigat, cea mai convenabila solutie ar fi captarea dintr-un rau si transportul prin conducta subterana (distanta 1500m) pe marginea unui drum judetean sau a limitelor proprietatilor vecine cu acest drum pana la terenul meu.
As dori sa ma ajutati cu raspunsuri la:
- se poate aviza sa trag conducta pe marginea drumului judetean. Daca da, de catre cine?
- am drept legal sa trag conducta pe limitele de proprietate. Daca da, este suficient sa cer o autorizare la primarie sau ar trebui obligatoriu sa am accept de la toti proprietarii terenurilor pe marginea carora trece conducta?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 17:03, 14 August 2015
Fiind vorba despre captarea apei + o autorizaţie de la Regia apelor + bazinul hidrografic de care depinde râul respectiv şi pt. că trece pe mai multe proprietăţi+ de la fiecare proprietar + acord autentic.
Nu aveţi treabă cu primăria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta legala manitiu mircea manitiu mircea care este distanta legala detinuta de apele romane pe marginea unui riu ? (vezi toată discuția)
Regimul juridic al conductelor de apa amplasate in subsolul terenului altui proprietar UTA IONEL UTA IONEL As vrea sa stiu care este regimul juridic al unor conducte de apa care deservesc un bazin piscicol si care au fost amplasate in subsolul unui teren care ... (vezi toată discuția)
Distanta constructiei fata de un rau florindanB florindanB Va rog sa ma lamuriti daca stie cineva o lege care sa reglementeze la ce distanta fata de digul unui rau se poate construii o vila,in cazul dat fata de digul ... (vezi toată discuția)