avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rca ardaf
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rca ardaf

am o skoda octavia 2 din 2007 luna 08 in leasing.am fost lovit de o alta masina asigurata prin rca la ardaf.s-a declarat dauna totala.asiguratorul mi-a spus ca pot primi maxim 6500euro +epava, dar trebuie sa continui ratele de leasing.mentionez k pretul de achizitie a fost 16329euro iar km la data accidentului 80000km.eu am ptr skoda asigurare casco,ar fi bine sa o folosesc acum?as vrea sa stiu cum se calculeaza valoarea despagubirii de catre asigurator.mi se pare aberant la o masina ptr care am platit in jur de 12000 euro si mai am un an de leasing sa fie asa de mica valoarea le despagubire.va multumesc
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 10:26, 28 Iunie 2010
Daca ar fi bine sa folositi asigurarea casco, raspunsul vi l-ati dat singur.Sigur ca da.Daca nu veti ramane pagubitValoarea de despagubire se calculeaza la o valoare cat mai mica pentru pagubele estimate ale masinii.Este in interesul lor.Faceti-le plangere si daca nu va raspund favorabil actionati-i in instanta.
Dacamasina dv. este in leasing ,atunci proprietarul ei nu sunteti dv. ci firma de leasing. Dv. ar trebui sai lasati pe ei sa se lupte cu asiguratorul lor CASCO pt a-si rezolva dauna iar dv. sa tratati cu firma de leasing pt. a prelua o alta masina in contul banilor pe care i-ati achitat pana acum.
mergeti pe asigurarea casco si negociati cu firma de leasing, care va incasa, potrivit contractelor ( de asigurare si de leasing) intreaga despagubire.
Adrian.Tudor a scris:

Dacamasina dv. este in leasing ,atunci proprietarul ei nu sunteti dv. ci firma de leasing. Dv. ar trebui sai lasati pe ei sa se lupte cu asiguratorul lor CASCO pt a-si rezolva dauna iar dv. sa tratati cu firma de leasing pt. a prelua o alta masina in contul banilor pe care i-ati achitat pana acum.

Care este legislatia care delimiteaza acest fapt?Nu cunosc nici o lege care sa oblige firma de leasing sa ofere o masina echivalenta precum in speta de fata.Deaceea va intreb de legislatia in vidoare in acest sens.

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala rca neechitabila. marius_o2ooo marius_o2ooo Dragi prieteni,mi s-a intamplat si mie din fericire sa scap teafar impreuna cu sotia dintr-un accident in care o fatuca a intrat in mine de pe o stradutza ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala asiban raditalidia raditalidia Am o masina luata in leasing in anul 2007 , valoarea de noua a masinii a fost de 12000 euro . La incheierea politei casco de catre Asiban s-a facut o greseala ... (vezi toată discuția)
Intrebare dauna totala? cristyc cristyc Buna ziua, De ceva timp,am avut un accident.Vinovatul mi-a dat RCA-ul(la firma Generali).Masina sa declarat ca fiind daunta totala.In conditiile astea voi ... (vezi toată discuția)