avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala RCA neechitabila.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala RCA neechitabila.

Dragi prieteni,mi s-a intamplat si mie din fericire sa scap teafar impreuna cu sotia dintr-un accident in care o fatuca a intrat in mine de pe o stradutza neimportanta cu peste 70 km/h.Masina este dauna totala.O skoda octavia 2 TDI,1,9 din septembrie 2007 cu 75000 km si de 5 ani vechime la doua zile dupa accient.Intru repede in subiect...mi s-au oferit de catre asiguratorul vinovatului 5900 euro si epava,de parca pe epava scrie 25% procent sigur castigator.Voi ce ma sfatuiti,cum si in ce conditii as putea creste pretentile catre asigurator?Ce am facut imediat a fost sa le cer in scris modalitatea de evaluare.Mai trebuie sa le aduc documente justificative cu privire la pretul de noua a masinii....nu mi le-au cerut.Va rog,un sfat!!!
Cel mai recent răspuns: andrei2005 , utilizator 08:13, 26 Septembrie 2012
te judeci cu asiguratorul.trebuie sa evaluiezi masina si sa-ti dea banii conform evaluarii
marius_o2ooo:
As mai avea o intrebare.Devizul estimativ in cazul unei daune totale RCA este suportat de cel pagubit sau de firma de asigurari a vinovatului?Se face catre asigurator o cerere in acest sens?


carmenmur:

daca il platiti solicitati chitanta-factura si o solicitati la plata


marius_o2ooo:

Multumesc fumos.


marius_o2ooo, cand incepeti o discutie continuati-o, va rugam, in acelasi topic (faceti click pe Raspunde). Multumim.
In primul rand solicitati in scris societatii de asigurare modul in care s-a ajuns la valoarea despagubirii de 5900 euro.Apoi comparati aceasta valoare cu valoarea despagubirii maxime care se calculeaza pe baza Ordinului CSA. Exista posibilitatea ca suma oferita sa fie mai mica decat valoarea maxima ce o poate oferi asiguratorul. In acest caz, mai intai incercati sa rezolvati litigiul pe cale amiabila, daca nu reusiti convocati asiguratorul la conciliere directa si, in ultima faza, actionarea asiguratorului in instanta.
Daca aveti Casco, e mai simplu. Cereti despagubirea pe Casco de la asiguratorul Dumneavoastra, apoi acesta va recupera prin recurenta (parca asa se spune) despagubirea RCA de la asiguratorul vinovatului. De cele mai multe ori valoarea autoturismului estimata prin CASCA este mai mare decat cea estimata prin RCA (nu am inteles niciodata de ce).
Aveti insa un dezavantaj: ajungeti cu CASCO la primele de baza (pierdeti eventuallele reduceri) si poate chiar sa va creasca prima de asigurare - nu va mai fi cazul deoarece ati spus ca e dauna totala. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca ardaf seres paul seres paul am o skoda octavia 2 din 2007 luna 08 in leasing.am fost lovit de o alta masina asigurata prin rca la ardaf.s-a declarat dauna totala.asiguratorul mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Intrebare dauna totala? cristyc cristyc Buna ziua, De ceva timp,am avut un accident.Vinovatul mi-a dat RCA-ul(la firma Generali).Masina sa declarat ca fiind daunta totala.In conditiile astea voi ... (vezi toată discuția)
Procent despagubiri rca? crina26 crina26 pentru un opel din 2000, 1600 cmc si 270.000 km la bord, care este procentul maxim pe care il poate oferi un asigurator (Omiasig). vinovatul este alt sofer ... (vezi toată discuția)