avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la termen
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la termen

As vrea sa stiu daca in cazul meu: eu cetatean strain si sotul cetatean roman, sotul poate cere divort fara acordul meu. Deoarece eu am plecat din orasul unde am stat 3 ani impreuna. Relatia s-a degradat in ultima perioada, dar eu as vrea sa divortez peste 2 ani din motive personale si obiective. Ar putea el obtine divort mai devreme de acest termen daca eu nu accept sa divortez?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:35, 30 Iunie 2010
Poate divorta fara acordul dvs., prin procedura de drept comun. Va va cita probabil prin mica publicitate daca nu va stie adresa actuala.

Daca vreti sa mai amanati, ideal ar fi sa va prezentati la divort si, cu ajutorul unui avocat sa incercati amanari de termene. Stie avocatul cum.
puteti obtine amanari, dar chiar 2 ani nu prea cred ca se poate.
eu inteleg ca dvs doriti sa treaca cei 5 ani pt a putea solicita acordarea cetateniei romane.
Pana se hotaraste el sa introduca actiunea, pana se da primul termen ( in Bucuresti sunt date termene in 2011) mai trece timpul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si cetatenie Smilea Smilea Buna,sunt casatorita cu un American,avem o fetita de doar 6 luni fetita am nascuto in Italia in baza militara,are cetatenie americana,intrebarea mea este,cum ... (vezi toată discuția)
Carte de rezidenta Aqvila Aqvila Buna ziua, am 2 intrebari: 1. eu cetatean strain, dupa 3 ani de casatorie cu un cetatean roman vrem sa divortam - ce se intampla cu cartea mea de rezidenta? ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor...imi cere divortul dupa o luna de la cununie ContSters366213 ContSters366213 Buna ziua, sunt cetateana a Republicii Moldova,casatorita de 3 saptamani cu un cetatean roman, el aflandu-se in Anglia si eu in Republica Moldova in momentul ... (vezi toată discuția)