Buna seara,
Azi am avut un accident rutier soldat cu o victima.Victima,minor,a traversat prin loc nepermis ,sarindu-mi la jumatatea masinii,pe portiera stanga.Din coliziune minorul are fractura la membrul inferior drept.In prezent este in spital.Am anuntat 112,am acordat ingrijiri minorului pana la venirea ambulantei.A venit politia,a facut masuratori.Am fost testata cu etilotestul rezultatul fiind 0.00.Apoi am fost la spital ptr recoltarea probelor biologice.Prima mea intrebare este de ce mi s-a mai luat sange daca la testul etilotest am fost 0.00?
La politie am dat declaratie,am si doi martori,insa lor nu li s-a luat declaratie si nici mamei minorului (victimei).Aceasta nu a fost la fata locului...ce relevanta are declaratia ei?Mai mult decat atat toata lumea , inclusiv politia , a spus ca sunt nevinovata,insa nu inteleg de ce mi se spune ca in functie de zilele de ingrijiri medicale acordate minorului eu voi avea dosar penal.Ce ar trebui sa fac in continuare...sau care e cursul dosarului?Va multumesc anticipat.
Traversarea printr-un loc nepermis angajeaza raspunderea penala , in totalitate , a pietonului.
Intr-adevar, parintii au obligatia de supraveghere, indrumare si educare a copiilor , in sensul respectarii normelor rutiere.
S-a stabilit care era viteza dvs.la producerea impactului cu victima si daca ati respectat viteza legala in acea zona ?
Aceasta se stabileste prin expertiza de obicei.
De aceea se intreprind cercetari,in cazul dvs,pentru a nu exista dubii cu privire la o eventuala nevinovatie.
nu veti avea nici un dosar penal atat timp cat nu l-ati lovit pe trecerea pentru pietoni...etilotestul si recoltare de probe biologice sunt proceduri prealabile obligatorii pentru constatarea etc...deci si prin urmare nu sunteti d-voastra vinovat/a
ba mai mult poate par chiar comic dar acesta va trebui sa va repare masina daca caroseria este avariata :)) :(