avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxare inversa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxare inversa

Buna ziua, doresc sa ma lamuriti in legatura cu o problema . Detin de scurt timp un depozit de material lemnos(lemn de foc), si vand lemn catre primarii si scoli. Pe factura pe care o primesc de la furnizorul meu, la rubrica tva, e trecut taxare inversa. Mentionez ca atat eu cat si furnizorul suntem inregistrati ca platitori de tva.. Ce completez la rubrica tva, de pe facturile care le tai catre scoli si primarii? Trec si eu taxare inversa? Primariile si scolile din cate stiu nu sunt platitoare de tva... Va rog mult sa-mi spuneti ce scriu la rubrica tva, cand facturez catre scoli si primarii! Va multumesc mult!
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2010
gabriolet, utilizator
Cel mai recent răspuns: contabil20 , utilizator 17:07, 28 Iunie 2010
ART. 160

Măsuri de simplificare

(1) Prin excepţie de la prevederile art. 150 alin. (1), în cazul operaţiunilor taxabile persoana obligată la plata taxei este beneficiarul pentru operaţiunile prevăzute la alin. (2). Condiţia obligatorie pentru aplicarea taxării inverse este ca atât furnizorul, cât şi beneficiarul să fie înregistraţi în scopuri de TVA conform art. 153.

(2) Operaţiunile pentru care se aplică taxarea inversă sunt:

b) livrarea de masă lemnoasă şi materiale lemnoase, astfel cum sunt definite prin Legea nr. 46/2008 - Codul silvic, cu modificările şi completările ulterioare.

Deci nu puteti factura cu taxare inversa daca beneficiarul nu indeplineste conditia de a fi platitor de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura cu tva sau fara? calin1973 calin1973 Buna ziua Am achizitionat (ca si SRL platitor de TVA) 3.5 mc cherestea de rasinoase (fara TVA conform legislatiei - cu taxare inversa). Eu trebuie sa vand ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa lemn lenareg lenareg Ce pierd eu ca SC platitor de TVA daca cumpar cherestea de la SC neplatitoare de TVA ,iar eu o revand .(pot factura cu taxare inversa?) (vezi toată discuția)
Cu sau fara tva in 2010 vegomax vegomax stie cineva daca s-a modificat legea privind insoventa pe 2010, adica daca firmele in insolventa pot sa mai cumpere si sa vanda fara tva? (vezi toată discuția)