avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj casa

In cazul unei case a carei constructie a inceput inainte de casatorie, dar a fost finalizata si predata dupa casatorie, cum se face partajul?

Casa este trecuta doar pe numele unuia dintre soti.
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 20:29, 28 Iunie 2010
timpul casatoriei, conform legislatiei este de la data incheierii acesteia la oficiul de stare civila pina la pronuntarea hotaririi de divort. acesta este timpul casatoriei inlauntrul caruia bunurile dobindite sint supuse partajului. faptul ca, la un moment dat cei doi soti au locuit impreuna, fara a fi casatoriti, aceasta survenind ulterior, bunurile se impart proportional cu cota de contributie avuta si dovedite prin acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenul lui. casa noastra? bluess bluess buna ziua, un ajutor de la specialisti, va rog. Sotul meu are un teren cumparat inainte de casatoria noastra. Anul acesta vrem sa ne facem casa pe acel teren. ... (vezi toată discuția)
Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)