In data de 03.06.2010 am fost chemata de catre managerul de laborator pentru a ma informa ca trebuie sa imi dau demisia ca nu mai putem colabora pe motivul "ca ma misc un pic mai incet si ca nu fac fata pe postul de receptioner". Eu am fost angajata in data de 15.04.2010 si am semnat contract pe perioada determinata de 3 luni, urmat de definitifarea contractului in cim pe per. nedeterminata. Tot ce mi-a zis managerul pt mine a fost un soc si am semnat demisia care era deja scrisa de el, fara sa imi dau seama de consecintele care vor urma (tin sa precizez ca era primul meu loc de munca). Initial mi-a zis sa imi dau demisia in data de 07.06, dar eu am vrut sa semnez pt 04.06. M-a obligat pe mine sa imi dau demisia pt a angaja in locul meu o cunostinta a managerului (intamplarea a fost ca pe tipul pe care l-a angajat eu il cunosteam si mi-a povestit ca vrea sa se angajeze la Synevo pe un post de reprezentant medical si ca managerul i-a zis ca nu are post de reprezentant vanzari si ca doar post de receptioner poate sa ii ofere, in concluzie postul pe care eram eu incadrata in acel moment).
Intrebarile mele sunt:
- cum a putut sa il angajeze daca postul nu a fost scos la concurs (eu cand am fost chemata la interviu, am completat un formular cu aproximativ 30 de intrebari, mi-au dat tema acasa de invatat analize, m-au chemat si m-au ascultat din analize si a trebuit sa aleaga intre mine si o alta persoana...si la el a venit de 2 ori a vb cu managerul si i-a oferit post...)
- in contractul de munca norma de lucru era de 8 ore/zi , 40 ore/sapt., dar programul meu era de 49 ore/sapt. Pe statul de plata in toata perioada am 265 de ore, dar in condica de prezenta sunt 352 de ore. Cum pot sa fac sa imi plateasca angajatorul orele lucrate in plus de 96 ore?
- este normal ca eu nici in momentul de fata sa nu am de la angajator un exemplar al contractului pe care l-am semnat in 3 exemplare cand m-am angajat, un exemplar al actului pe care l-am semnat in 2 exemplare ca mi s-a incheiat contractul de munca cu acordul partilor, si cartea de munca daca mi-au facut. Cum pot sa fac sa obtin aceste acte?
Va multumesc!
1. Obligativitatea angajarii prin concurs sau examen exista numai in sectorul bugetar.
2. Pentru neplata orelor suplimentare puteti sesiza ITM-ul si /sau instanta de judecata ... in acest sens, trebuie sa strangeti dovezi pentru efectuarea acestor ore.
3. Daca doriti o copie de pe aceste acte le puteti obtine fie de la angajator, fie de la ITM daca acesta are obligatia de a depune astfel de acte la ITM ori prin intermediul instantei de judecata.
Astazi am fost la ITM brasov sa fac sesizare si mi s-a zis sa trimit sesizarea prin posta la ITM Bucuresti pentru ca sediul firmei e in Bucuresti.
Multumesc pentru raspunsuri!