avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna

Daca timp de 2 luni sunt trimis sa lucrez la o alta firma in alta localitate (peste 100 Km), dar ma intorc acasa in fiecare zi, mai beneficiez de diurna?
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 16:58, 28 Iunie 2010

Modul de acordare si cuantumul indemnizatiei este stabilit prin HG 1.860/2006 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului, publicata in Monitorul Oficial nr. 1.046 din 29 decembrie 2006.

Pentru salariatii din cadrul companiilor nationale, societatilor comerciale si regiilor autonome la care drepturile salariale se acorda prin negociere, drepturile banesti pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii in cadrul localitatii, in interesul serviciului, se acorda in conditiile prevazute in contractele colective sau individuale de munca (art. 2 din HG 1.860/2006).

Potrivit art. 45 din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010, salariatii unitatilor trimisi in delegatie in tara sau in strainatate vor beneficia de diurna de deplasare, al carei cuantum se stabileste prin negociere la nivel de ramura, grupuri de unitati sau unitate.
Nivelul minim al diurnei este cel stabilit prin actele normative ce se aplica la institutiile publice.
In temeiul art. 9 din HG 1.860/2006, incepand cu data de 1 ianuarie 2007, persoana aflata in delegare sau detasare intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 5 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca primeste o indemnizatie zilnica de delegare sau de detasare de 13 lei, indiferent de functia pe care o indeplineste si de autoritatea sau institutia publica in care isi desfasoara activitatea.
. Numarul zilelor calendaristice in care salariatul se afla in delegare sau detasare se socoteste de la data si ora plecarii pana la data si ora inapoierii mijlocului de transport din si in localitatea unde isi are locul permanent de munca. Pentru delegarea cu o durata de o singura zi, precum si pentru ultima zi, in cazul delegarii de mai multe zile, indemnizatia se acorda numai daca durata delegarii este de cel putin 12 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare diurna adinaadina adinaadina Puteti sa-mi spuneti, va rog, da ca se acorda diurna in cazul unei delegatii in cazul in care ai cazarea si masa asigurata? transportul sa facut cu ... (vezi toată discuția)
Diurna minima? oanita28 oanita28 Buna, As dori sa stiu care este diurna minima pe care un salariat al unei companii private o poate primi pt deplasari in tara. Multumesc! (vezi toată discuția)
Ce reprezinta diurna? Gabriela Dirtu Gabriela Dirtu Va rog respectuos sa-i explicati ce reprezinta diurna in perioada de delegatie in afar orasului. Va multumesc! (vezi toată discuția)