avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce reprezinta diurna?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce reprezinta diurna?

Va rog respectuos sa-i explicati ce reprezinta diurna in perioada de delegatie in afar orasului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 12 Iunie 2010
Conform art. 21 alin. (3) lit. b) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, diurna reprezinta suma cheltuielilor cu indemnizaţia de deplasare acordată salariaţilor pentru deplasări în România şi în străinătate.
Trebuie sa existe si o distanta de minim 200 km in cadrul delegatiei si sa treaca un termen de 12 ore.
Florin 72 a scris:

Trebuie sa existe si o distanta de minim 200 km in cadrul delegatiei si sa treaca un termen de 12 ore.

Va rog frumos motivati in drept aceste exigente.
Din Anexa la HG nr.1860/2006 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii, in cadrul localitatii, in interesul serviciului reiese :

Art. 9. - Persoana aflata in delegare sau detasare intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 5 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca primeste o indemnizatie zilnica de delegare sau de detasare de 13 lei, indiferent de functia pe care o indeplineste si de autoritatea sau institutia publica in care isi desfasoara activitatea.
Art. 10. - Numarul zilelor calendaristice in care persoana se afla in delegare sau detasare se socoteste de la data si ora plecarii pana la data si ora inapoierii mijlocului de transport din si in localitatea unde isi are locul permanent de munca, considerandu-se fiecare 24 de ore cate o zi de delegare sau detasare.
Art. 11. - Pentru delegarea cu o durata de o singura zi, precum si pentru ultima zi, in cazul delegarii de mai multe zile, indemnizatia se acorda numai daca durata delegarii este de cel putin 12 ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna acordata conducatorului de tren, este posibil ? alcibiade alcibiade Un mecanic de locomotiva care conduce un tren, dar timpul aferent a parcurge ruta dus intors depaseste 12 ore i se cuvine diurna legala ? In cazul soferilor ... (vezi toată discuția)
Diurna costy1972 costy1972 Buna ziua. Sint agent de paza si insotesc trenurile de marfa de la expeditie pina la destinatie. Dupa 24 de ore de la inceperea deplasari mi se acorda o diurna ... (vezi toată discuția)
Diurne salagean_cosmin_ioan salagean_cosmin_ioan care este diurna minima in romania la privat? in ce conditi se apica? cand beneficiezi de diurna? (vezi toată discuția)