avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

buna seara

o cunostinta de a mea a fost implicata intr-un accident rutier, in apropierea trecerii de pietoni, victima are cateva julituri, nimic grav, s-a prezentat la spital s-au facut investigatii, a fost la politie, victima a declarat ca nu are pretentii, si ca nu vrea sa depuna plangere penala si nici sa se constittuie parte civila. Acum intrebarea mea este ce se intampla acum din cate am inteles dosarul ca fi inaintat procuraturii, poate victima sa se razgandeasca si sa ceara daune, in conditiile in care nu are nevoie de spitalizare si leziunile sunt minore; poate cumva dosarul sa ia o intorsatura penala?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 11:39, 29 Iunie 2010
Nu cred ca cunostinta dv. are motive de ingrijorare. Sa le luam pe rand:
Daca cunostinta dv. se face vinovata de accident (asa ar parea la prima vedere, ca e vorba de trecere de pietoni), iar victima ar necesita ingrijiri medicale mai mult de 10 zile si ar intelege sa formuleze plangere penala prealabila, pedeapsa ar fi inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda, conform prevederilor art. 184 din Codul penal. Daca insa in cauza nu poate fi vorba nici de zile de ingrijiri medicale si nici de plangere prealabila, deci, daca victima a declarat la politie ca nu formuleaza plangere prealabila si nici nu are pretentii civile, politia este obligata sa inainteze dosarul la Parchet, cu propunere de a nu se incepe urmarirea penala.Termenul de depunere a plangerii este de 60 de zile. Daca victima a declarat deja la politie ca nu depune plangere, nu mai poate reveni sa spuna ca depune plangere, decat daca se constata prin acte medico-legale ca a suferit leziuni pentru care are nevoie pentru vindecare de peste 60 de zile de ingrijiri medicale. Totusi se pare ca se poate intelege cu victima, asa ca omeneste ar fi sa i se dea ceva, daca nu are pretentii prea mari. Ca daca s-ar ajunge la instanta, ar trebui sa-si justifice pretentiile civile si e constient ca nu ar putea. Ca aceste pretentii ar consta in zile de ingrijiri medicale in care nu ar putea sa lucreze, ca si-a rupt pantalonii cum a cazut etc. Oricum, se va face dosar penal cu propunere de n.u.p. si dureaza ceva timp pana se termina, iar cunostinta dv. se va alege cu o sanctiune contraventionala (amenda) si suspendare permis pe 30 de zile, daca acolo unde era trecere de pietoni nu era si semafor si 60 de zile, daca era semafor. Succes.
va multumesc tuturor foarte mult pentru ajutor, si sa nu aveti vreodata asemenea probleme

numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegeri intre parti ale unui accident rutier fancsi fancsi sunt victima unui accident rutier de acum 6 zile pe o trecere de pietoni am fost lovita de o masina soferul respectiv nu a servit bauturi alcoolice,eu am ... (vezi toată discuția)
Accident cu victimă (alcool la volan) Marinus84 Marinus84 Buna ziua Numele meu este Stoica Marian si data de 13.09.2017 am avut un accident cu victima din vina mea avand alcolemia 0,20. Victima a fost transportata ... (vezi toată discuția)
Notar, mediator sau politie in caz de accident de circulatie? ngs ngs buna ziua...am stat..am citit..am sunt..si am auzit \\"n+1\'\' pareri. exista speta: accident rutier pe trecere de pietoni, victima ranita usor, nicio zi de ... (vezi toată discuția)