avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi pentru Frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi pentru Frati

As dori sa aflu parerea dumneavoastra legata de urmatoarea situatie :
In urma cu 6 ani a decedat sotul ,care are 3 frati toti in viata . Ce drepturi au acestia pe o proprietate dobindita in totalitate dupa decedarea sotului ( casa fiind cumparata cu legea 112) .
Inca nu a fost deschisa nici o succesiune din nici o parte , nici a sotiei si nici din partea fratilor .
As vrea sa-mi spuneti , procentual , fiecare ce drepturi au.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: tomas , utilizator 19:58, 27 Iunie 2007
Sotia are copil cu defunctul?
Achitarea casei a inceput in timp ce sotul era in viata? Sau a fost achitata ulterior?

As dori sa aflu parerea dumneavoastra legata de urmatoarea situatie :
In urma cu 6 ani a decedat sotul ,care are 3 frati toti in viata . Ce drepturi au acestia pe o proprietate dobindita in totalitate dupa decedarea sotului ( casa fiind cumparata cu legea 112) .
Inca nu a fost deschisa nici o succesiune din nici o parte , nici a sotiei si nici din partea fratilor .
As vrea sa-mi spuneti , procentual , fiecare ce drepturi au.
Va multumesc frumos.

Deci achitarea a fost dupa moartea sotului. Inceputul platii a fost in timpul vietii acestuia.

Nu au copii impreuna ; iar casa a fost complet achitata dupa moartea sotului .
Totusi as dorii un raspuns legat de succesiune , legat de ce drepturi au cei 3 frati .
Eu din aceasta exprimare inteleg 2 lucruri : a fost dobandita in totalitate dupa decesul sotului adica a fost cumparata integral dupa moartea sa desi initial participase la cateva plati in timpul vietii , sau ca a fost cumparata dupa deces fara ca el sa aiba vreun aport caz in care cei trei frati n-ar participa la succesiune. Daca el apare ca si coproprietar alaturi de sotie in timpul vietii se pune problema ce aport a avut .
Andrei ,poate tu intelegi din prima ; mie exprimarea mi se pare ambigua. Adica are 2 intelesuri.

Alte discuții în legătură

Cea mai buna varianta? Adina Rostotchi Adina Rostotchi Buna ziua. As dori sa stiu parerea dumneavoastra in legatura cu urmatorul aspect. Sunt casatorita de 3 ani si avem un copil de un an. Inainte de casatorie ... (vezi toată discuția)
Admintere cu licenta de la spiru crazyCRO crazyCRO am o mareee nelamurire am vazut cu totii cred scandalul din ultima saptamana, si anume: licente anulate, decizia inaltei curti de a anula anularea..numai in ... (vezi toată discuția)
Succesiune, partaj cygni cygni Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in clarificarea unei probleme de succesiune. Tatal meu a incetat din viata acum doua luni. El a fost recasatorit si am un ... (vezi toată discuția)