avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA in contextul noului cod fiscal - Dezbatere, ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA in contextul noului cod fiscal - Dezbatere, Solutii, ???

Conform noului cod fiscal PFA-ul va fi o specie pe cale de disparitie.
Majoritatea PFA-urilor existente vor fi incadrate la activitati dependende conform noilor criterii, si astfel impozitarea se va face ca in cazul oricarui salariu.

Am intors problema pe toate partile si nu gasesc nici o solutie.
Intrezareste careva vreo varianta sau ma duc sa suspend activitatea ?
Cel mai recent răspuns: ceapfa , utilizator 17:21, 6 Octombrie 2010
cristiparvu a scris:

Sa inteleg ca dupa aceasta lege daca ma duc la spital pot sa spun ca am PFA ...

Da, puteti spune, nu va impiedica nimeni.

...deci nu mai trebuie sa dau spaga cand se cere!?!?!

Nu, nu trebuie sa dati spaga.

Daca incetez activitatea PFA atunci mi se vor calcula puncte de pensie pentru activitatea prestata ca PFA

Punctele vi se calculeaza oricum, in functie de quantumul contributiei, indiferent daca incetati sau nu activitatea.

si voi primi somaj?!?!?

Daca vefi fi somer, da.

E suficient de clar ?
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
grandanat, utilizator
Dar un PFA impozitat in sistem real, inregistrat la Registrul Comertului si cu contracte inregistrate la CAS si CASS in baza carora plateste 31.30% pensie ( la venit brut asigurat), 5.50% sanatate si 16% impozit lunar la venit brut realizat, nu este salariat si nu are incheiate conventii civile sau contracte de colaborare cu firme, va plati somaj 0.5% sau nu?
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
iirina_19, utilizator
Pentru pensii, se platea 31.3% din venitul asigurat pana la 1 iulie. De la 1 iulie se plateste 10.5% din venitul obtinut.
Tot de la 1 iulie trebuie sa platiti si somaj.
Cristi Parvu sa fii atent la relatia de dependenta. Daca esti angajat al firmei X si ca PFA ai contract si cu firma X, sanse mare sa fi declarat dependent in relatia ce o ai cu firma X.
Popu, nu am nici un contract intre PFA si firma la care sunt angajat.

Pentru grandanat, sarcasmul raspunsurilor dumneavoastra nu ajuta pe nimeni. Din ce spuneti, daca incetez activitatea ca PFA si raman totusi angajat voi primi totusi somaj pentru PFA, ceea ce ma indoiesc ca se va intampla.

Rugamintea mea finala ramane valabila, iar sarcasmul va rog sa il lasati la o parte, pentru ca tara asta numai de sarcasm nu are nevoie. Isi bate joc statul suficient de noi ca sa mai fim nevoiti sa suportam si sarcasmul unora.

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)
Neclaritati pfa tsg tsg Buna ziua! Se discuta mult de acest subiect si am incercat sa gasesc raspuns si la o neintelegere a mea. Probabil ca e ceva de interpretare: \"\" Orice ... (vezi toată discuția)
Pfa-versus angajat leo2000ro leo2000ro Se mai merita sa ne facem PFA?!Sau nu?! Eu vroiam sa imi fac PFA -ca inspector HR...acum nu stiu ce sa fac...are cineva vreo idee?Eu sunt angajata, dar pe alt ... (vezi toată discuția)