avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA in contextul noului cod fiscal - Dezbatere, ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA in contextul noului cod fiscal - Dezbatere, Solutii, ???

Conform noului cod fiscal PFA-ul va fi o specie pe cale de disparitie.
Majoritatea PFA-urilor existente vor fi incadrate la activitati dependende conform noilor criterii, si astfel impozitarea se va face ca in cazul oricarui salariu.

Am intors problema pe toate partile si nu gasesc nici o solutie.
Intrezareste careva vreo varianta sau ma duc sa suspend activitatea ?
Cel mai recent răspuns: ceapfa , utilizator 17:21, 6 Octombrie 2010
Pentru activitatile dependente se platesc impozite cu retinere la sursa, ca pentru orice salariu iar pentru pfa se platesc cum am zis mai sus, din norma.
E ca si cum ai fi angajat cu carte de munca (exhivalent activitatilor dependente) si pfa in acelasi timp( cu exceptia ca nu beneficiezi de reducerea de norma la jumatate)
E situatia cea mai dezavantajata. E de preferat inchiderea pfa si trecerea cu carte demunca. Mai ales ca la carte de munca poti beneficia de scutirea de impozit.
ceapfa a scris:

Din cate inteleg calculul de mai sus se presupune a se aplica la : "Norma de Venit" cu "activitate Independenta "
Dar ce se intampla cu cei care sunt declarati "activitate Dependenta", tot cu "Norma de Venit"?
Sunt in acelasi caz Nroma de Venit pe IT si facturez regulat sau mai putin regulat unuia, altuia. Ma intereseaza cazul in care sunt declarat cu activitate Dependenta?
Multumesc

In aceeasi situatie sunt si eu. Am sunat la Asistenta Contribuabili si mi-au zis sa ma duc la Casa de Pensii & Casa de Asigurari de Sanatate sa intreb acolo. Concluzia: e o varza totala, nimeni nu stie ce si cum se calculeaza!
Am tot citit si urmarit discutiile ref la acest minunat odrin.Eu sunt PFA de cateva luni colaborez cu mai multe societati la care este si sediul meu social.Acum sunt tentata sa inchid ctr pe PFA si sa revin la CM.Ce ma sfatuiti?Care ar fi mai avantajos?multumesc in avans pt rasp.
Eu am fost ieri la Administratia Financiara sa ma documentez "de la sursa" cu privire la noile reglementari. Mi-au aratat un raft de dosare pe care le-au reanalizat in ultimele zile pt cei cu norma de venit.
Mi s-a spus ca, eu fiind I.I. impozitat in sistem real, in cazul meu nu se pune problema incadrarii ca dependent, totul ramane cum a fost inainte de 1 iulie. Ce parere aveti, sa-i cred pe ei?
Christi ce puteau reanaliza la cei ce sunt la norma de venit? In afara de deciziile de impunere pe baza normei de venit nu prea au altceva de analizat ...Sa inteleg ca-i au in vizor mai mult pe cei ce sunt la norma de venit?!

Eu unu zic sa nu-i crezi ... Daca ai si angajati poti sa zici ca hai sa-i credem...; dar daca esti II fara angajati, te folosesti de baza materiala a firmei pe care o facturezi, ai si contract de munca la firma pe care o facturezi eu zic ca poti fi reconsiderat dependent ...
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
Popu, utilizator

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)
Neclaritati pfa tsg tsg Buna ziua! Se discuta mult de acest subiect si am incercat sa gasesc raspuns si la o neintelegere a mea. Probabil ca e ceva de interpretare: \"\" Orice ... (vezi toată discuția)
Pfa-versus angajat leo2000ro leo2000ro Se mai merita sa ne facem PFA?!Sau nu?! Eu vroiam sa imi fac PFA -ca inspector HR...acum nu stiu ce sa fac...are cineva vreo idee?Eu sunt angajata, dar pe alt ... (vezi toată discuția)