avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... se poate pune sechestru si pe bunurile ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

se poate pune sechestru si pe bunurile administratorului daca o firma are datorii la stat?

:">
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 22:58, 29 Iunie 2010
nu
Daca i se cere insolventa de catre un creditor, se numeste adminstrator judiciar care stabileste masa credala. Daca nu sunt bunuri pe firma care sa poata fi valorificate pentru a se acoperi masa credala, atunci dupa sentinta de radiere a societatii se trec obligatiile pe persoana fizica-adica pe asociati. Apoi se trece la executare pe averea personala a acestora.Sa nu credeti ca ati scapat , puneti punct si o luati de la capat cu alta firma. S-a schimbat foaia.
Fiind vorba despreo societate cu raspundere limitata, asa cum spune insasi denumirea ei, raspunderea administratorului este limitata, iar atragerea acestei raspunderi se face doar in anumite conditii si atunci nu este chiar asa de simplu pentru cel care doreste atragerea raspunderii.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator
nu raspunderea administratorului este limitata.. doar raspunderea asociatiilor este limitata
Atentie de la 01 iulie 2010 intra in vigoare OUG 54/2010 care modifica Codul de procedura fiscala - art.27 - privind RASPUNDEREA SOLIDARA si care prevede (printre altele):
Pentru obligaţiile de plată restante ale debitorului declarat insolvabil, răspund solidar cu acesta următoarele persoane:
- administratorii care au provocat insolvabilitatea persoanei juridice debitoare prin înstrăinarea sau ascunderea, cu rea-credinţă, sub orice formă, a activelor debitorului;
- administratorii care, în perioada exercitării mandatului, cu rea-credinţă, nu şi-au îndeplinit obligaţia legală de a cere instanţei competente deschiderea procedurii insolvenţei, pentru obligaţiile fiscale aferente perioadei respective şi rămase neachitate la data declarării stării de insolvabilitate;
- administratorii care, cu rea-credinţă, au determinat nedeclararea şi/sau neachitarea la scadenţă a obligaţiilor fiscale;
- administratorii sau orice alte persoane care, cu rea-credinţă, au determinat restituirea sau rambursarea unor sume de bani de la bugetul general consolidat fără ca acestea să fie cuvenite debitorului."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea solidara conform cod procedura fiscala art 27 - niste intrebari colonelu colonelu Articolul 27 este asta : Art. 27 Răspunderea solidară a) asociaţii din asocierile fără personalitate juridică, inclusiv membrii ... (vezi toată discuția)
Legea 31/90 siempreska siempreska Buna! Exista cumva vreo modificare recenta in ceea ce priveste raspunderea personala a administratorului? Multumesc! (vezi toată discuția)
Tva neachitat eda_68 eda_68 Buna ziua, Societatea nu a achitat TVA (celelalte obligatii au fost achitate la zi in fiecare luna ) de 6 luni - pentru ca incasarile nu i-au permis si plata ... (vezi toată discuția)