avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1450 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Card de debit pentru un angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Card de debit pentru un angajat

Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea chestiune:Un salariat angajat cu carte de munca solicita (dar si la indicatia patronului pentru o anume banca)un card de debit .Vine la locul de munca un angajat bancar ii da sa completeze un formular( atentie!..nu lasa copie angajatului ci patronului).Ulterior patronul nu-i mai asigura nici macar salariul minim pe economie iar salariatu demisioneaza.Intrebare :In conditiile descrise mai sus cine la girat pe angajat pentru eliberarea cardului de debit prin care a ridicat in avans 3 salarii? Da banca credit fara girant?Poate fi obligat patronul la plata acesui debit de catre banca?De ce se lasa copia contractului cu banca patronului si nu calariatului?
Cel mai recent răspuns: ContSters42601 , utilizator 18:01, 26 Iunie 2007

Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea chestiune:Un salariat angajat cu carte de munca solicita (dar si la indicatia patronului pentru o anume banca)un card de debit .Vine la locul de munca un angajat bancar ii da sa completeze un formular( atentie!..nu lasa copie angajatului ci patronului).Ulterior patronul nu-i mai asigura nici macar salariul minim pe economie iar salariatu demisioneaza.Intrebare :In conditiile descrise mai sus cine la girat pe angajat pentru eliberarea cardului de debit prin care a ridicat in avans 3 salarii? Da banca credit fara girant?Poate fi obligat patronul la plata acesui debit de catre banca?De ce se lasa copia contractului cu banca patronului si nu calariatului?

Contractul pentru cardul de debit se face cu firma in acest caz. atata timp cat angajatul lucreaza acolo poate sa isi faca datorii, banca fiind asigurata de angajator. In momentul in care angajatul , demisioneaza, este dat afara, banca nu mai este asigurata, asadar acest card nu mai este asigurat. Plata trebuie sa o faca angajatul, nu firma, firma a garantat ca atata timp cat angajatul lucreaza acolo, ia un anumit salariul, astfel incat banca sa fie asigurata in cazul in care angajatorul se imprumuta. Cand a fost facut acel credit? inainte sa demisioneze? Dupa? daca dupa..de ce si-a mai facut credit daca nu era in stare sa il plateasca? Sper ca m-ati inteles.
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2007
aNdreiD, utilizator
Inainte de demisie

Si vi se pare normal sa plateasca patronul? Sau cel care a facut acest credit? Care este logica?
Patronul garantind ca salariatul poate face imprumut trebuia sa-i plateasca corect macar salariul minim pe economie.Dar acesti patroni dupa ce salariatii se indatoreaza ,cu acordul tacit al ITM,isi bat joc de angajati. Mentionez ca motivul demisieia fost neplata salariilor.
Patronul garantind ca salariatul poate face imprumut trebuia sa-i plateasca corect macar salariul minim pe economie.Dar acesti patroni dupa ce salariatii se indatoreaza ,cu acordul tacit al ITM,isi bat joc de angajati. Mentionez ca motivul demisieia fost neplata salariilor.

Alte discuții în legătură

Salariu neplatit pe ultima luna radu.b. radu.b. am o situatie de rezolvat : acum 2 ani am lucrat la o firma si , dupa ce mi-am dat demisia si am plecat la alta angajatorul a refuzat sa-mi plateasca ultima ... (vezi toată discuția)
Crestere copil Christakitty Christakitty Buna ziua,sunt insarcinata, lucrez la un salon de coafor,la procent,insa pe cartea de munca avem 8 ore cu minim pe economie,iar patronul ma obliga..ca din ... (vezi toată discuția)
Titular card credit decedat andreeath11 andreeath11 buna ziua, Tatal meu a decedat anul trecut si am aflat ca era unic titular al unui card de credit la o anumita banca. Am prezentat de mai multe ori ... (vezi toată discuția)