buna ziua,
Tatal meu a decedat anul trecut si am aflat ca era unic titular al unui card de credit la o anumita banca. Am prezentat de mai multe ori certificatul de deces, insa suntem in continuare hartuiti de banca pentru acoperirarea debitului. Au refuzat sa ne prezinte contractul, insa am gasit un exemplar acasa unde scrie ca in caz de deces contractul se reziliaza. Este legal ca familia sa plateasca? Dupa cunostintele mele, un astfel de card este un credit negarantat, iar banca trebuie sa recupereze banii de la firma asiguratoare. multumesc
Tatal se asigurase in caz de deces ?Ati luat legatura cu asigurator sa il instiintati ca are de platit ?
Dvs ati plati in calitate de mostenitori, nu conteaza ca nu era garantat cu ceva anume.
tata nu se asigurase in caz de deces. Eu lucrez tot in domeniul bancar insa in alt departament, si stiu de la colegii mei ca in acest caz ar trebui sa actioneze polita de asigurare de risc de neplata pe care bancile (si nu debitorul) sunt obligate sa o incheie in cazul creditelor negarantate gen overdraft, card de cumparaturi.
Bancile NU sunt obligate sa faca asigurare pentru risc de neplata. Iar riscul de neplata NU este totuna cu decesul. Asigurarea de viata e una, cea de risc de neplata e cu totul altceva. Dvs daca mosteniti de la tatal dvs (sau cine mosteneste) preia si pasivul, deci datoriile. In cazul in care nu mosteniti nimic de la tatal, desigur ca nu veti mosteni nici pasivul (sau daca datoriile sunt mai mari decat activele), caz in care ii ignorati pe cei de la banca, daca nu vor sa va dea pace.