avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Am primit o proprietate prin testament. Dupa moartea testatorului am plecat din tara pentru 2 ani si nu am stiut ca trebuie sa cer in justitie proprietatea, desi testamentul era facut in regula la notariat. Mostenitorul de drept, adica tatal meu, a deschis succesiunea pentru suprafata care mai ramasese dupa testamentul facut mie, fara a mentiona in certificatul de mostenitor acest testament. Acum, dupa 28 de ani, mi s-a spus de la Notariat ca nu mai este valabil testamentul meu. Exista vreo posibilitate sa imi recuperez terenul?
Cel mai recent răspuns: NicoleL , utilizator 17:15, 30 Iunie 2010
Este adevarat intrucat a operat uzucapiunea.
Da..dar cu acest testament m-am justificat si la Legea 18 a averilor ilicite , fiind testatoarea inca in viata si a fost acceptat ca proba. Si inca ceva ce am uitat sa mentionez..eu am aflat abia anul acesta ca se dezbatuse succesiunea in urma cu 28 ani si am obtinut actul de la Arhivele Nationale. Succesorul principal, tatal meu, a fost de rea credinta si nu a mentionat ca s-a dezbatut acea succesiune si, ca si mine, nici acesta nu a depus certificatul de mostenitor la Primarie. Primaria i-a reconstituit tatalui meu dreptul de proprietate cu declaratie pe propria raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succcesiune sau uzucapiune Soimul xl Soimul xl Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie; - un cetatean fara mostenitori i-a facut mamei mele un testament ca dupa trecerea in nefiinta a ... (vezi toată discuția)
Testament revocat, rezerva succesorala nicoletaman nicoletaman Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Bunicul a avut 6 copii, in 1970 a facut un testament prin care isi imparte toata averea, in acest ... (vezi toată discuția)
Succesiune ethel ethel Buna ziua, Dupa decesul bunicului meu patern s-a dezbatut succesiunea intre cei patru copii ai acestuia si sotia supravietuitoare, fiecare mostenitor avand ... (vezi toată discuția)