avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cine ma apara de avocatul pe care l-am platit sa ma ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cine ma apara de avocatul pe care l-am platit sa ma reprezinte?.

Intre avocat si client pe baza platii onorariului se incheie un contract de reperezentare intre parti, contract in care clientul nu are drepturi ci numai obligatii, deoarece nu are banii necesari pentru asi impune punctul de vedere. Intretimp avocatul apararii pe usa din dos fara chitanta primeste bani de la partea adversa, moment de cand acesta nu-ti mai este loial, onorariul lui sa dublat, sau triplat de la caz la caz. O parte din bani sunt legali, cealalta parte la negru. Din acest moment trebuie sa-ti cauti alt avocat, normal pe alti bani, avocat cu care exista posibilitatea sa patesti lafel. Avocatul tocmit este super multumit deoarece si-a luat onorariul din doua parti si nu-si mai bate capul cu procesul pentru care l-ai tocmit, cautand alte doua victime pe care sa le "opereze".
Intrebare: Eu simplu cetatean in astfel de situatii cui pot sa ma adresez, pentru ca este foarte greu de demonstrat acest lucru, si-n astfel de situatii ce legi i-mi apara drepturile?.
Avocatul care va para are o asigurare profesionala.Daca demonstrati ca nu si-a facut datoria puteti sa va incasati banii de la asigurari.
E posibil ca problema sa fie mai mult in mintea dv decat in realitate;
Puteti face plangere la Baroul in care este avocatul inscris ;
Va puteti adresa comisiei de disciplina a Baroului din care face parte avocatul, si cum a spus d-na av mai sus puteti fi despagubit de societatea de asigurari pe polita pe care o are incheiata avocatul.

Nu inteleg de ce spuneti ca , clientul nu are drepturi in contractul de asistenta juridica - si clientul si avocatul au drepturi si obligatii de ambele parti - contractul de asistenta juridica este un contract tip anexa la statutul avocatului.
Este normal sa ma contrati, deoarece va aparati breasla. Probabil ca nu toti procedeaza in acest mod, probabil sunt si avocati curati care procedeaza corect, dar din experienta nefericita in relatia cu justitia, pot sa va spun: Parintii mei au avut un proces civil pe fond funciar care a durat 8 ani, timp in care au schimbat daca bine-mi aduc aminte 13 (treisprezece) avocati. Cand era procesul pe rol nu am dat importanta acestui aspect, ei erau cei interesati de acest lucru. In final au castigat, situatie fericita. C-am in aceiasi situatie sunt eu acum. Mi-am angajat av. sa ma reprezinte. Totul a decurs normal pana la cel din urma termen cand dupa acesta m-a chemat sa-mi spuna ca, mai trebie sa-i dau bani pentru deplasare, si am vazut la acesta o schimbare in atitudine, inclusiv o procedura cu care dansul incerca sa ma convinga sa fiu deacord, procedura care dupa parearea mea si a altor juristi, m-ar fi facut "sa-mi tai craca de sub picioare". Nu intru in amanunte, dar ceea ce-mi spuneti, este greu de demonstrat, iar daca ma adresez Baroului, nu am cum sa demonstrez cele relatate, ce Barou ma baga pe mine in seama, E ca si Colegiul medicilor pentru doctori, eventual poti sa te trezesti cu inca un proces in care poti fi invinuit de calomnie, defaimare, etc, in care sa trebiasca sa si platesti daune. Practic este un cerc inchis in care nu ai acces asa ca,... cum ti-e norocul... , In aste situatii mi se pare nornal ceea ce se spune depre justitie ca este corupta de la cel mai mic la cel mai mare nivel. Daca sunteti de buna credinta invatati-ma cum sa ma apar, ce anume sa fac.
Tacerea , confirma ceea ce afirmam. Te duci la avocat cu inima deschisa, iti ia banul, dar l-ai nimerit pe Iuda care pentru un pumn de arginti te vinde fara nici o remuscare. Asa ca degeaba incercati sa indulciti situatia si sa scoateti de sub acuzare sleahta avocatilor, si acestia-s o mafie care suge din vlaga si aceea pe sfarsite a sarmanilor care unii din nefericita intamplare au ajuns. Cu alte cuvinte daca scapi de avocat, probabil sigur ti-o trage judecatorul, pentru ca in aceasta tara totul se vinde si se cumpara. Probabil si altora li s-a intamplat lafel, dar nu au scris. Este bine macar sa se cunoasca daca noi ca simpli cetateni nu ne putem apara de iei, macar sa le facem reclama proasta, sa stie lumea cu cine au deaface.

Alte discuții în legătură

Mostenire - plata onorariu avocatial dupa proces mireladolta mireladolta Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca pot gasii un avocat care sa ma reprezinte intr-un proces privind o mostenire caruia sa-i achit onorariul si restul ... (vezi toată discuția)
Existã vreo ºansã prin care sã recuperez banii, (onorariul) ce l-am platit pe avocat, în situaþia în care acesta nu si-a facut datoria? FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Încă s-a simtit ofensat cand i-am spus ca in procesul pentru care a fost angajat nu a facut nimic. Un proces foarte simplu în care trebuia practic sa ... (vezi toată discuția)
Soluții în cazul unei „trădări” amariusflorin amariusflorin Bună. Ce s-ar putea face în cazul în care un avocat, în timpu unui proces „trece în tabăra adversă”. În afară de angajrea altuia deoarece ... (vezi toată discuția)