avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ajutati-ma sa inteleg.... va rog!!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ajutati-ma sa inteleg.... va rog!!!!

am o firma srl cu datoriisi este pusa in vanzare, tin sa va spun ca sunt asociata cu mama mea care este administrator. de curand a venit un francez la magazin si a zis ca o cumpara el asa mi s-a parut foarte dubios pentru k nu il interesa nimic nici cat stoc avem in firma .nu stiu cum este posibil asa ceva, dansul a spus k nu stie romana si vb doar in franceza dar a cerut bilantul si sa uitat pe el,cum a putut el sa inteleaga un bilant in romana...? si a spus k ne suna mai tarziu. cand a vorbit cu mama ia spus k momentan vrea sa fie doar administratorul firmei si noi sa ramanem la fel k si pana acum k asociatii firmei. nu inteleg deloc ce vrea sa faca...cum poate o persoana sa intre k administrator la o firma cu datorii la stat?? a mai spus k o sa plateasca toate datoriile ... ma scuzati k poate nu am scris corect si poate nu o sa intelegeti ce vreau sa spun. dar parerea mea este k vrea sa o insele pe mama.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 23:17, 4 Iulie 2010
Miroase a "spalare de bani".
Eu nu cred ca amatorul de achizitii firme, este francez.
Cred ca este roman. Sunt multi escroci care pretind ca sunt straini. Au stat prin Franta, vorbesc franceza.De aia ti-a cerut bilantul pe care l-a citit in romana si a vazut ce marfuri ai pe stoc care pot fi vandute. Il pui administrator si el iti vinde marfa la juma' de pret sub pretext ca este criza, dupa care dispare cu banii, pentru ca nu-i asa fiind administrator are drept de semnatura, de reprezentare a societatii....
Un strain care doreste sa cumpere o firma in Romania se adreseaza unei societati de avocatura, nu vine direct la tine sa negocieze afacerea.
Sa fim seriosi. Ce "francezi" fac acte caritabile pentru oamenii de afaceri? Ca si administrator are drept de reprezentare a firmei si va termina si ce a mai ramas din firma. In general, escrocii au o foarte mare putere de convingere si prezenta deosebita. Ati verificat cine este "francezul" ?
cazacioc a scris:

Mai intai va trebui sa se achite obligatiile firmei catre stat si abia dupa aceea poate fi vanduta.
Bafta!


Mai mult o parere va cer, decit sa spun ca nu aveti dreptate:
Transmiterea dreptului de proprietate este libera, in orice stat de drept, in conditiile in care bunul respectiv nu face obiectul unui litigiu. Deci, daca eu vind ceva, stipulez in contract activul si pasivul firmei, faptul ca acesta a luat la cunostinta de aceste sume si se obliga sa le achite/incaseze, nu se poate pune problema textului lui Boc "alte persoane prejudiciate prin hotărârea asociaţilor privitoare la transmiterea părţilor sociale ", deoarece nimeni nu a fost prejudiciat prin acea vinzare.
Ce va avea de gind noul proprietar cu firma, e pura speculatie.

Astept sa ma corectati.
Eu mai postez o data art. 202 al.2 ind.3, din legea 31/1990, aliniat introdus prin OUG 54/2010:
"(2 ind.3) Creditorii sociali şi orice alte persoane prejudiciate prin hotărârea asociaţilor privitoare la transmiterea părţilor sociale pot formula o cerere de opoziţie prin care să solicite instanţei judecătoreşti să oblige, după caz, societatea sau asociaţii la repararea prejudiciului cauzat, precum şi, dacă este cazul, atragerea răspunderii civile a asociatului care intenţionează să îşi cedeze părţile sociale. Dispoziţiile art. 62 se aplică în mod corespunzător.
(2 ind.4) Transmiterea părţilor sociale va opera, în lipsa unei opoziţii, la data expirării termenului de opoziţie prevăzut la art. 62, iar dacă a fost formulată o opoziţie, la data comunicării hotărârii de respingere a acesteia."
Deci tu poti sa faci cesiunea. Intre tine, cedent si cesionar, cesiunea opereaza din momentul in care incheiati contractul de cesiune. Fata de terti insa, aceasta cesiune nu va putea fi opozabila decat la data expirarii termenului de opozitie prevazut de art.62, in lipsa unei opozitii, iar daca a fost formulata o opozitie, la data comunicarii cererii de respingere.
Daca obligatiile societatii vor fi lichidate in termenul prevazut la art. 62, atunci se va inregistra si transcrierea partilor sociale iar cesiunea va fi opozabila tertilor.
Prin noua reglementare, se urmareste incasarea creantelor la buget datorate de diferite firme si stoparea fenomenului vanzarilor fictive de societati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale alin_bv alin_bv Buna ziua Spuneti-mi va rog se mai poate face cesiunea de parti sociale ale unei societati cu datorii la stat ? Daca da, pana cand ? Conform OUG am ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale gabi1 gabi1 Buna seara, As dori sa stiu daca pentru cesionarea partilor sociale ale unui SRL care nu are datorii la bugetul statului este necesar control si aviz de la ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale scorus69 scorus69 buna seara am si eu o intrebare intr-un srl cu asociat unic in care doreste sa intre al 2-lea asociat prin cedare de p.s 50% , cesiunea la Registrul ... (vezi toată discuția)