Buna ziua. Am si eu o speta pt. dvs.: parintii mei locuiesc din anul 1960 la o adresa in Constanta, la inceput in calitate de chiriasi, ulterior in calitate de proprietari in baza unui ordin de proprietate emis de catre Prefectul jud. Cta . Este vorba de o casa si un teren in suprafata de 3500 mp, care in anul 1959 au fost confiscate de la numitul VD in baza Decretului 417/ 1957(uneltiri contra ordinii publice etc.). In anul 1997 in baza unei hot. judec. Consiliul local a fost obligat sa intocmeasca documentele de proprietate pt. parintii mei, fiind astfel emis Ordin al Prefectului. In anul 1999, mostenitoarea defunctului VD a obtinut in instanta anularea partiala a ordinului nostru, prefectul fiind obligat sa emita un alt ordin pe numele acesteia pe acelasi teren si suprafata. De aici au inceput toate problemele, am ajuns in anul 2010 la iesire din indiviziune, fiind propune 3 variante. In toate cazurile utilitatile, retea apa, canalizare etc. cad pe suprafata mostenitoarei. Mentionez ca din anul 1997 si pana in prezent parintii mei au platit toate taxele, impozite, si care nu sunt deloc mici. Suntem disperati, va rog ajutati-ma, CE POT SA MAI FAC???
Faceti o iesire din indiviziune cu mostenitoarea, fie prin atribuirea bunului in proprietatea parintilor, fie a mostenitoarei. Daca bunul e comod partajabil in natura, atunci pentru a avea acces la utilitati solicitati instituirea unei servituti.
Probleme fond funciar
irinu
cer un sfat ,Primaria L. a eliberat un titlu de P.fara ca acea persoana sa detina acte pe toata suprafata de teren desi conform cereri in baza leg.18/91 cere ... (vezi toată discuția)