avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare partiala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare partiala

exista vreo portita legislativa pt ca proprietarul unui apartament de 3 camere sa se debranseze de la sistemul centralizat de energie termica partial, la numai o camera?
in acte este reglementata debransare totala cu asigurarea unei surse de incalzire a spatiului.
nu sunt montate repartitoare la niciun apartament din condominiu.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:10, 2 Iulie 2010
nu prea cred ca exista o astfel de posibilitate.. dar daca montati repartitoare de caldura va fi ca si cum vati debransa daca nu incalziti camera respectiva
parintii mei locuiesc in Oradea, si au un ap cu 3 camere,sau deconectat chiar in aceasta saptamana de la sistemeul de incalzire la o camera ,bucatarie si baie, (nu sunt singurii care sau deconectat partial, in situatia lor sunt multi), cu acordul vecinilor de pe orizontala si verticala si ai asociatiei de proprietari!!
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
realplayer, utilizator
legea zice totul sau nimic...ca si furnizorul eergiei termice. insa daca e luam dupa situatia, ca de la giga e treaba asociatiei, se recurge la bransari/debransari partiale...insa apare problema : cum ii pui sa plateasca, caci tot in legea zice ca se poate daca ai si o modalitate de calcul, pe baza unui expert de la ANRC...ca sa poata calcula cat incalzeste caloriferu din camera ramasa. Ca asa, in pun in dormitor un ditamai caloriferu...si platesc pt acea camera...insa caldura produsa de imensul calorifer, incalzesc tot apartamentu. :D si se ajunge la situatia, eu platesc 1camera / cel care are in tot apartametul platest mult mai mult...insa amandoi avem apartamentele incalzite. CE SITIATIE E MAI CORECTA ? la mine sau la vecinu ???
Da, ori incalziti tot, ori deloc. Nu exista prevedere pentru ceva intermediar.
Si normal nici n-ar trebui.
Daca ar fi asa ceva mi-as deconecta tot in afara de camera X unde as pune un calorifer cu 30 de elementi sa incalzesc tot.
am vazut la tv ca se poate!
chiar si pe elementi!

Alte discuții în legătură

Bun de plata? debransare partiala , plata pe toata suprafata? gradi_2007 gradi_2007 Cu tot respectul daca poate cineva sa imi spuna ce trebuie de facut in urmatoarea speta: am un apartament cu 2 camere bransat la retetua termica a orasului. In ... (vezi toată discuția)
Social florinblaga florinblaga Debransare.Am un apartament cu 3 camere cu repartitoare montate pe calorifere, 4 la numar.In iarna lui 2012si2013 am tinut repartitoarele inchise,incalzind ... (vezi toată discuția)
Debransare de la caldura MARIABARBU MARIABARBU Locuiesc intr-un imobil de 4 etaje, cu centrala proprie. Doi locatari vor sa renunte la incalzirea apartamentelor, unul integral si un altul partial, dar prin ... (vezi toată discuția)