avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... franciza
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

franciza

vreau sa iau in franciza un magazin si cumpar tot stocul de marfa existent.
intrebari:contractul de franciza se inregistreaza la reg comertului sau fisc?
eu imi voi desfasura activitatea in spatiul magazinului cu toate autorizatiile emise de francizor pana atunci si nu mai fac nici o modificare.?(ma gandesc ca o trebui scris pe undeva ca sunt francizat,nu stiu).
casa de marcat functioneaza pe numele francizorului sau francizatului?
marfa care eu o platesc si o vand in magazin ii fac nir pe numele francizatului sau francizorului?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 16:34, 2 Iulie 2010
Buna ziua,

referitor la activitatile ce se desfasoara sub franciza- toate activitatile vor fi reglementate de contractul de franciza.

dvs trebuie sa indepliniti obligatiile prevazute in contractul de franciza referitoare la modul de desfasurare a activitatilor, spatiul de vanzare, folosirea marcilor, etc.

in alta ordine de idei, contractul de franciza nu se inregistreaza. acesta este un contract confidential intre parti care contine know howul. nu trebuie inregistrat nici la fisc si nici la registru. dvs o sa platiti impozitele datorate statului conform activitatii comerciale pe care o desfasurati si nu e nevoie si nici nu trebuie sa inregistrati contractul la cele 2 autoritati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizații francizor Stefcris Stefcris O firma care preia o franciza si produce sub Brandul francizatului si rețele francizatului in spațiul si cu utilajele francizatului este obligată sa se ... (vezi toată discuția)
Contract de franciza gyoni8 gyoni8 Va rog foarte mult, daca se poate sa ma ajutati cu un draft de contract de franciza, care sa se apropie cat de cat de cerintele Ordonanţei nr. 52/1997 din ... (vezi toată discuția)