avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare autoturism ridicat de firma de leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare autoturism ridicat de firma de leasing

Buna ziua,
firma de leasing cu care am incheiat un contract de leasing pt un autoturism, in anul 2007, a reziliat contractul in urma cu cateva zile, deoarece am figurat cu 3 rate neplatite, desi plata acestora fusese facuta, insa pe ordinele de plata nu am completat pentru ce luni depusesem sumele, am specificat numai " rata leasing". Deci, sumele erau undeva intr-un cont al lor de unde nu fusesera ridicate. Nu am primit nicio notificare in acest sens ( avand in vedere ca era vorba de rate din anul trecu,t 2009) , dar au venit si au ridicat autoturismul in urma cu cateva zile. Am trimis in aceeasi zi copiile de pe ordinele respective, insa rezilierea era deja facuta, iar autoturismul l-au ridicat. Pe procesul verbal de predare am specificat ca doresc reintarea in posesia autoturismului. I-am contactat in zilele urmatoare pt a afla termenii si conditiile de reintrare in posesie, deoarece mai aveam 6 rate pana la incheirea contractului. Peste aceste rate pe care trebuie sa le achit integral, mi-au adaugat comisioane de inca 900 de euro si mi-au spus ca imi vor trimite o factura proforma cu intreaga suma, avand la dispozitie 10 zile pentru a face plata si pt a reintra in posesie. Au trecut 2 zile de la solicitarea mea si inca nu mi-au trimis proforma. Apoi mi-au zi ca dureaza o saptamana de la plata integrala pana la incheierea contractului de vanzare - cumparare, radierea de pe firma lor si trecerea pe numele meu. Am acceptat toate conditiile, insa nu inteleg de ce intarzie proforma. Credeti ca pot avea incredere in ei? Oricum sunt ingrijorata.

Cel mai recent răspuns: ContSters156350 , utilizator 20:13, 2 Iulie 2010
Nu trebuie sa aveti incredere dar de moment alta solutie nu aveti decat sa asteptati.Puteti sa fiti mai insistenta cu telefoane.Daca nu vor da curs cererii d-voastra solutia este instanta.
Da, dar ramane intrebarea: ce sanse as avea in instanta?
De regula se acopera de legi si in plus dureaza foarte mult, mi-e teama sa ma gandesc la asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita de buna voie Cristian Fara Cristian Fara firma la care lucrez are(avea) o masina in leasing. in 2008 am ramas 3 rate restanta, am primit evident hartii amenintatoare, am platit , am ramas iar cu ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? aslon aslon n-am platit 2 rate leasing si mi s-a ridicat masina.am luat leg cu banca sa mi-o recuperez si sa platesc cei 2000 euro care trebuiau platiti pt achitarea ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru masina nelivrata inc0gnito inc0gnito Se da urmatoarea situatie: Contract de vanzare auto intre un dealer si o persoana fizica (PF). In factura proforma consilierul se angajeaza sa livreze masina ... (vezi toată discuția)