avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... solicitare copie din dosar solutionat la parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

solicitare copie din dosar solutionat la parchet

Sunt reclamant intr-un dosar penal vizavi de fals ,eludarea taxelor catre stat.
Am fost angajat la o firma cu contract de munca pe o perioada nedeterminta, avand ca obiectiv obtinerea statului de dealear auto. Salariul a fost ultimul avut in cartea de munca,urmand a f irenegociat dupa indeplinirea obiectivului.
Dupa patru luni de la angajare, contractul de munca a fost inchis in conformitate cu art 65 din legea nr 53/2003-Codul Muncii (restructurare posturi ), fara sa stiu acest lucru( nu am fost anuntat, nu am primit nicio decizie sau preaviz ).Am continuat sa primesc salariul net, fara sa stiu ca nu mai am contract de munca.
Dupa 11 luni ,cand s-a infiintat o alta societate care sa gestioneze viitorul dealer auto, am fost angajat la noua societate, fara sa stiu, falsificanu-mi semnatura pe contractul de munca. Pe acest nou contract am avut trecut un salariu brut mai mic decat in primul contract cu 1000 RON. In tot acest timp ( cand nu am avut contract de munca ) am continuat sa primesc "salariu net " ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Am primit chiar si adeverinta pentru medicul de familie.
Am ajuns sa deschidem showroomul in luna decembrie 2008. In luna ianuarie 2009, am constatat in ziua de salariu, ca pe un stat de plata,lucru neobisnuit pana atunci aveam trecut un alt salariu,desi in plic banii erau in conformitatate cu ce eu stiam..
Dupa ce am costat concret aceste lucruri,pentru ca am vazut carnetul de munca la ITM,raporturile de munca au incetat intre mine si firma respectiva.
Am actionat firma in judecata pe doua planuri :
-civil (codul muncii )
-penal
In procesul penal a reiesit ca semnatura de contractul de munca nr 2 nu-mi apartine( expertiza grafica)
Dodarul in penal a fost solutionat, si am solicitat o copie dupa expertiza grafica.Nu am primit un raspuns oficial desi procurorul de serviciu, mi-a spus ca raspunsul a fost expediat catre mine pe datea de 16.06.2010.De altfel nici rezolutia la acest dosar nu am primit-o prin posta desi a fost expediata nde ei in data de 31.05.2010 . am primi in schimb o copie la parchet.
In cazul in care nu primesc raspuns de la parchet, si daca raspunsul este negativ vizavi de solicitarea mea privind o copie dupa expertiza grafica, ce trebuie sa fac ?
Cui trebuie sa ma adresez daca nu primesc raspuns si la contestatia mea vizavi de rezolutia pusa in acest dosar penal, rezolutie demna de "academia catavencu " avand in vedere evidenta faptelor. Exemplu :procurorul afirma ca as fi primit salariu pe perioada cat contractul meu de munca a fost inchis,desi exista la dosar o copie dupa carnetul de munca unde se poate constata ca nu aveam statutul de angajat. Cum poate confunda o plata la "negru" cu salariu ? Ref la adeverinta pentru medicul de familie : procurorul spune ca secretara avea mai multe adeverinte stampilate si semnate de administrator, si nu a facut decat sa-mi completeze numele, lund ca adevarate afirmatiile acestei secretare. Chiar daca ar fi fost asa, absolva de vina administratorul ca semneaza in "alb" ? Inadvertentele din rezolutia la acest dosar sunt foarte multe si la acela si nivel
Ma rezum insa la intrebarile pe care le-am pus
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dan Necula , utilizator 09:28, 3 Iulie 2010
Aveti posibilitatea in termen de 20 de zile de la comunicarea rezolutiei procurorului sa o atacati prin contestatie la procurorul ierarhic superior,conf.art.278 c.pr.pen si la fel daca raspunsul de la acesta nu va soseste in in 20 de zile sa va adresati cu contestatie instantei de judecata competente teritorial.'
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie dupa expertiza grafica din dosar Dan Necula Dan Necula Un dosar penal a fost solutionat si am solicitat copie dupa o expertiza grafica, existenta in acest dosar.Desi am fost in audienta la procurorul de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am urmatoarea speta-o ordonanta emisa de procuror pe data de 06.04.2010 a fost expediata petentului conform borderoului de posta in data de 31.05.2010 cu ... (vezi toată discuția)
Calcul termen impotriva solutiilor prevazute de art.278 cpp Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA In data de 06.04.2010 se emite rezolutie procuror-dispune NUP; in data de 31.05.2010 se comunica rezolutia partii adverse. In data de 15.07.2010 partea ... (vezi toată discuția)