avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... evaziune fiscala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

evaziune fiscala?

lucrez la o societate prestatoare de servicii.in urma cu 7-8 luni unul dintre angajati si-a dat demisia fara un motiv clar! de atunci practica meseria acasa ,(la aprox 150m) de firma, in mod constant fara nici o autorizatie,fara sa plateasca taxe si impozite si normal la niste tarife mai mici decat firma noastra! pentru ca am avut 6 ron in casa se marcat in plus am primit anul trecut 2000 ron amenda iar acest individ practica munca la negru + concurenta neloiala fara a fi luat la intrebari de cineva ba chiar mai mult si angajati din primarie care cred ar trebui sa se autosesizeze apeleaza la serviciile lui! va rog sa imi spuneti care sunt pasii legali in situatia data?! multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:41, 3 Iulie 2010
Treaba asta cu autosesizarea e pur romaneasca!
Dumneata ar trebui sa seseizezi organele compoetente:
garda financiara, finantele publice, politia (fost serviciul economic), inspectia muncii, protectia consumatorului, etc. Nu trebuie sa soliciti amendarea lui ci cel putin dovada ca a fost mustrat si are un termen de conformare (scris), pentru ca ulterior sa poti merge mai departe (alta sesizare, catre persoanele ierarhic superioare). Asta, e. Pasi legali sunt cam complicati si greoi.
Fara rusine (nici el nu are rusine), semnezi si astepti raspunsuri oficiale.
Bine, in tradfitia romaneasca, cei indreptatiti la verificare/ sanctionare, ar putea "frasterniza" cu respectivul, ca, de, e criza.
In aceasta situatie puteti sesiza ANAF, Garda Financiara sau Politia - serviciul de investigare a fraudelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salari, jignit si amenintat marem marem buna ziua. Am lucrat din 04.01.2013 pana in data de 08.06.2013 la un individ, fara a mi se face contract individual de munca sau alte forme legale, ... (vezi toată discuția)
Amenintare concediere Raluque Raluque Lucrez la o firma a carui patron s-a schimbat acum 2 luni (noul patron a preluat firma de la fratele sau). Noul patron mai are si o alta firma a sa, iar de ... (vezi toată discuția)
Petitie petronel_r petronel_r Buna ! Am si eu o intrebare legata de o petitie.Prietena mea vrea sa sesizeze o evaziune fiscala.Un propietar,unde a stat in kirie si care nu si-a declarat ... (vezi toată discuția)