avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Garant per aval pentru societate comerciala
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Garant per aval pentru societate comerciala

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
Am o societate comerciala pentru care am luat o linie de credit (linia de credit luata pe societate)acum trei ani(70000 E) ,la momentul incheierii contractului am semnat atat eu cat si sotia garant per aval (din cate am inteles garantez cu toate bunurile personale actuale si viitoare -asta am inteles recent pentru ca la data acordarii liniei functionarul bancar a spus ca este linie fara garantii numai pe baza analizei financiare si a realizarilor firmei ne incadram la un anumit plafon...si ca in calitate de garant per aval nu avem nici o problema este o simpla formalitate..) La expirarea contractului ,cand am facut cererea de prelungire a liniei am fost informati ca se accepta prelungire daca suntem de acord sa punem gaj un imobil (lucru pe care l-am si facut ),o garantie suplimentara in favoarea bancii ,...de este criza ! Mentionez ca in toata aceasta perioada nu am avut intarziere la plata nici macar o zi.
Problema este ca in ultimul timp vanzarile au scazut si ne punem problema daca nu mai reusim sa platim ratele si se ajunge la executare silita si imobilul pus gaj nu acopera valoarea creditului vor executa si alte bunuri .
In momentul asta mai detin doua imobile (in afara de cel gajat), o casa primita mostenire impreuna cu o alta ruda si o alta la tara .Tinand cont de faptul ca sunt garant per aval pot sa vand una din case ? Ma gandesc ca prin aceasta vanzare sa mai diminuez valoarea liniei facand o depunere in cont cu banii incasati ,automat diminuindu-se rata .... nu stiu ce sa fac poate ma ajutati cu o solutie ..vine iarna si nu stiu daca fac fata.
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 4 Iulie 2010
cocohatz, utilizator
Bineinteles, Atat timp cat cartea funciara a imobilului respectiv este curata, adica fara ipoteci, privilegii sau alte sarcini, puteti vinde. Faptul ca sunteti garant, nu va impiedica, si avand in vedere ca in momentul de fata sunteti la zi cu platile catre banca, nimeni nu va poate imputa reaua-credinta sau ca incercati sa va diminuati patrimoniul in vederea sustragerii de la executare silita. Puteti vinde si eventual sa achitati din credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Credit pentru cumpararea autoturism persoana fizica maatrix maatrix BUNA ZIUA, IN URMA CU 3 ANI AM FACUT UN CREDIT PE 4 ANI LA PROCREDIT BANK PENTRU ACHIZITIONAREA UNUI AUTOTURISM SH.3 ANI AM PLATIT REGULAT FARA O ZI DE ... (vezi toată discuția)
Fidejusor Giulio Giulio Detin, impreuna cu sotia mea, o firma de constructii, care, ca multe altele in aceasta perioada, e aproape de insolventa. In acelasi timp, linia de credit a ... (vezi toată discuția)