avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice efecte majorare TVA
Discuție deschisă în Achiziţii publice

efecte majorare TVA

Am incheiat mai multe contracte de furnizare produse respectand prevederile OUG 34 din 2006 in care am specificat clar ca furnizorul nu poate majora pretul produselor pe toata perioada anului bugetar 2010. In prezent toti furnizorii doresc majorarea preturilor invocand cresterea TVA. Cum ar trebui sa procedez?
Precizez faptul ca reprezint o institutie publica si nu am posibilitatea sa majorez creditele bugetare cu acesata destinatie, din contra trebuie sa diminuez cu 20% cheltuielile cu bunuri si servicii.
va multumesc
Art.97, alin(2) Pe parcursul indeplinirii contractului, pretul poate fi ajustat in urmatoarele situatii...
Pretul poate fi ajustat de catre autoritatea contractanta, cu conditia de a prevedea acest lucru in DA(art.97, alin3).
Si numai cu acordul celor 2 parti, nu obligatoriu.

Bineinteles ca aveti dreptate. Fiind un contract este necesar acordul de vointa al celor 2 parti...Insa, daca se ajunge la un litigiu si aplicam putin si celelalte legi (codul civil) s-ar putea ca autoritatea contractanta sa plateasca si niste cheltuieli de judecata si niste daune. Parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de lucrari iarina_73 iarina_73 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o problema. In cazul in care s-a incheiat un contract de lucrari prin licitatie in baza O.U.G. nr.34 din 2006 cu doi ani in ... (vezi toată discuția)
Rata inflatiei in contracte de achizitii pincag pincag In cazul unui contract de lucrarii cu termen de executie 36 luni, s-a calculat rata inflatiei pe valoarea care a ramas de executat, conform contractului rata ... (vezi toată discuția)
Pret ferm achizitii vero_b22 vero_b22 Stim foarte clar ca exista pret ferm si nemodificabil in achizitii, dar nu gasesc nici un text de lege care sa imi spuna exact asta, nici macar directive ... (vezi toată discuția)