avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj divort

in cazul unui divort , banii din contul unuia din soti fara ca celelalt sa fie titular sau imputernicit vor intra la partaj?
Pot fi blocate conturile din banci ( bani in cont pe persoana fizica)
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile codului familiei, bunurile achizitionate in timpul casatoriei sunt bunuri comune. In acest sens si conturile unuia din soti fac parte din aceste bunuri, in masura in care detinatorul contului nu poate proba ca este bun propriu ( spre exemplu , faptul ca banii erau in cont la data incheierii casatoriei).
Pot fi indisponibilizate, la solicitarea partii.
Cu stima !
Banii din contul unuia din soti intra in masa bunurilor comune in conditiile in care titularul contului nu face dovada ca respectivul depozit este constituit anterior incheierii casatoriei.
In aceeasi idee cu ceu care au scris inaintea mea, daca contul este deschis in timpul casatoriei, banii vor fi considerati bani comuni si vor intra in masa partajabila.
In acest domeniu opereaza prezumtia comunitatii de bunuri a sotilor pentru toate bunurile dobandite in timpul casatoriei.
Prezumtia este una simpla si relativa ce poate fi rasturnata prin proba contrara, respectiv prin dovada ca bunul a fost dobandit inaintea casatoriei sau ca provine dintr-o mostenire sau donatie.
Av. MihaiVaduva
multumesc pentru raspuns.
As mai avea o intrbare , in cazul in care banii sunt scosi de unul din soti inainte de a incepe divortul. Care ar fi urmarile. Precizez ca sotii isi foloseau personal banii castogati iar la chletuieli comune puneau in parti egale
Dovada existentei banilor in cont se poate face cu un extras de cont, iar cel care are interes poate solicita un astfel de extras la un moment dat.

Alte discuții în legătură

Conturi comune gabi999 gabi999 buna ziua, as dori sa va adresez urmatoarea intrebare: in cazul in care unul dintre soti scoate bani dintr-un cont bancar, in timpul casatoriei, ... (vezi toată discuția)
Partaj cont bancar Alex888 Alex888 Buna ziua. M-am hotarat sa divortez si as vrea sa stiu la ce sa ma astept la partaj. Bunuri comune foarte multe nu avem (casa este a mea dinainte de ... (vezi toată discuția)
Partaj avena avena va rog sa-mi elucidati urmatorul caz.am divortat insa pe perioada divortului pana ca acesta sa fie pronuntzat am contractat un apartament semnand ... (vezi toată discuția)