avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate

Buna ziua.Unitatea noastra doreste sa achizitioneze o pompa pentru eliminarea apelor subterane din locuinte in urma inundatiilor.Conform clasificatiei si legislatiei in vigoare care este natura bunului?Daca valoarea permite se poate contabiliza ca obiect de inventar?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lelle , utilizator 11:10, 5 Iulie 2010
Daca pompa are o valoare de intrare de 1800 sau peste si o durata de utilizare de peste un an, se socoteste a fi imobilizare corporala si se supune amortizarii conform :

Catalog din 30/11/2004, clasificarea mijloacelor fixe utilizate în economie şi duratele normale de funcționare ale acestora, care corespund cu duratele de amortizare în ani, aferente regimului de amortizare liniar, Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 46 din 13/01/2005,

cu modificarile ulterioare

[ link extern ]

daca nu, poate fi considerata "obiect de inventar" .

mc



Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
ContSters109653, utilizator
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare utilaje Felicia77 Felicia77 Buna ziua, Va rog sa-mi explicati cum se amortizeaza in contabilitate un utilaj nou cumparat pentru productie (router cnc). Ce fel cheltuiala se considera si ... (vezi toată discuția)
Pfa - obligatii snow_white snow_white Buna ziua, Am cateva intrebari la care v-as ruga mult sa-mi raspundeti. 1. Facturile si chitantele se fac in trei exemplare. Primul exemplar se da societatii ... (vezi toată discuția)
Amortizarea mijoacelor fixe buligaramona buligaramona care este valoarea pe 2005 a amortizarii mijloacelor fixe 15.000.000 sau 18.000.000 (vezi toată discuția)