avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere sub influenta bauturii alcoolice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere sub influenta bauturii alcoolice

an noaptea de sanbata spre duminica antre orele 2-3am fost gasit langa masina nea de un echipaj de politie de la ordine publica,antrun parc din targu mures nu am fost oprit an trafic si nu am fost la volan ci langa masina,politisti miau cerut actele si miau zis ca io sunt conducatorul auto si miau testat cu etilotestul mi a iesit,0,98 an alcoltest si am fost dus la recoltare probelor biologice,rezultatele anca nu stiu.as avea o atrebare cam la ce pedeapsa pot astepta an acest caz,va multumesc
Cel mai recent răspuns: nemes , utilizator 15:20, 7 Iulie 2010
Daca nu ati fost depistat in trafic, in faza cercetarile puteti dovedi acest licru cu orice probe.
Daca se va constata ca sunteti vinovat de savarsirea infractiunii.....pedeapsa prevazuta de lege este de la 1 la 5 ani.
Insa pedeapsa pe care o sa v-o aplice instanta poate fi si mai mica de 1 an in functie de circumstante.
Banuiesc ca v-au urmarit pana in parc , observand ca ati condus vehiculul .
Daca ati condus sub influenta bauturilor alcoolice , pedeapsa prevazuta de lege este de la 1 la 5 ani inchisoare . In functie de alte aspecte , lipsa antecedentelor penale , conduita sincera ,puteti beneficia de o pedeapsa minima cu suspendarea executarii pedepsei .
Desi eu cred ca ati condus din moment ce ati acceptat oarecum vina dvs , tocmai prin acceptul recoltarii probelor biologice si a testarii aerului expirat . Ori niciun organ de politie nu va lua un anume om pe strada daca nu a condus vehiculul .
Daca aveti martori ca nu ati condus vehiculul , trebuie sa ii propuneti in apararea dvs ptr a demonstra acest fapt .
va multumesc pentru raspuns,dar cum asi putea dovedi ca nu io am condus masina daca nu am nini un martor si politisti ieru doi
va multumesc pentru raspuns,ami recomandati ca e mai bine sa recunosc ca io am condus masina an asa fel pedapsa va fi mai usoara,si procedura mai scurta?
Va recomandam sa fiti sincer , sa invederati fapta asa cum s-a petrecut .
Ar fi absurd sa recunoasteti ca ati condus daca nu ati condus .
Dovada ca ati condus masina trebuie sa fie adusa de catre organul de cercetare .
Desi parerea mea personala este ca ati condus masina .
Depinde ce ati scris si in declaratie .
Va recomand sa nu mai declarati nimic decat in prezenta unui avocat .

Alte discuții în legătură

Nu la volan nemes nemes as avea o antrebare am un prieten care a baut si a fost gasit de polite antrun parc din oras stand pe capota masini beat politia a cerut actele si i sa zis ca ... (vezi toată discuția)
Am refuzat sa suflu in etilotest ionut1988 ionut1988 buna ziua am si eu urmatoare intrebare eram cu masina mea persoanala si ma plimbam prin cartier pe la mine si deodata mam trezit cu masina de la politie in ... (vezi toată discuția)
Articolul 87, alin. (1) - conducerea unui autovehicul in stare de ebrietate pintenarug pintenarug in data de 31.05.2012, am vrut sa parchez masina personala de pe o strada in parcare. am lovit o masina parcata si am avariat-o usor, dupa care am lovit un zid ... (vezi toată discuția)