avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa parinti

o problema pe scurt. sunt 2 frati care trebuie sa faca succesiunea dupa parintii lor care au decedat cu mai multi ani in urma la date diferite de timp. mama a deschis masa succesorala dupa decesul tatalui, dar nu a mai fost terminata datorita si decesului acesteia. la masa succesorala pe langa alte lucruri este si un apartament. unul dintre frati, care nu sta in casa parinteasca, incearca sa faca succesiunea dar celalalt care a ramas in casa (cu familia sa) amana scuzandu-se din diferite motive subiective. intentia primului este de a obtine partea din mostenirea cuvenita, adica jumatate din apartament ceea ce i-a si comunicat fratelui care sta in casa respectiva. mentionez ca toti fratii si-au platit cota parte din impozit.

intrebarea este ce se poate face in cazul in care apare o amanare continua din partea unuia dintre frati fapt ce impiedica realizarea succesiunii si obtinirea partii corespunzatoarei din mostenire?
daca nu se ajunge la o intelegere se poate ajunge la proces sau care ar fi solutia pentru rezolvarea problemei ? care ar fi solutia in cazul unui proces ?
succesiunea se deschide de catre oricare dintre mostenitori, cu numirea celorlati care sunt chemati la mostenire.
nu este necesar pt. deschidere sa fie de fata toti mostenitorii, acestia sunt chemati sa accepte sau sa refuze mostenirea.
Notara mi-a spus ca trebuie sa fie prezent si el la desciderea succesiunii sau cel putin cand trebuie sa semneze.
la notar se face doar partajul voluntar - toti prezenti, toti de acord.
In restul situatiilor - la instanta.
SUNT MAI LAMURITA. SPER SA NU SE AJUNGA LA PROCES SI SA NE INTELEGEM.
Adelaida, clar ca la deschiderea mostenirii nu trebuie sa fie de fata toti mostenitorii... doar mostenirea se deschide prin decesul celui care o lasa... :))
Tu vorbeai de dezbatere, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine deschide procesul de succesiune ? cleo 5 cleo 5 Soacra mea impreuna cu cei 5 frati ai sai,nu au deschis procesul de succesiune, desi de la decesul parintilor au trecut 22 ani, deoarece de-a lungul timpului ... (vezi toată discuția)
Problema delicata cu privire la o mostenire gyilus gyilus Buna ziua! Va rog din suflet sa-mi dati un sfat, ce trebuie sa fac in cazul acesta, ca sa nu fac nimanui rau. Mama mea a murit in ianuarie 2012, pana la ... (vezi toată discuția)
Finalizarea succesiune imposibila...cum rezolv problema? raduandrei raduandrei Buna ziua, Problema este urmatoarea: Ambii parinti ai nostrii au decedat, ramanandu-ne un apartament. De 2 ani ma tot chinui sa il conving sa finalizam ... (vezi toată discuția)