avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Factura de avans integral livrare autoturism . ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Factura de avans integral livrare autoturism . Majorare TVA

La 20.03.2010 am comandat ca pers. fizica unui dealer auto, un autoturism pe care l-am achitat integral tot atunci primind factura si bon fiscal incluzand tva 19%, reprezentand contravaloarea in lei la cursul cerut de ei a pretului final stabilit in comun (in EURO DDP). In contractul semnat (numit "solicitare achizitie auto in sistem cash plus REMAT) nu apare nici o clauza de eventuala modificare de pret, are termen livrare 15.06.2010 si ca nu raspund ei de eventuala intarziere a producatorului. Am optat pentru plata integrala cash tocmai ptr. a fi ferit de eventuale fluctuatii de curs sau majorari, crezand ca imi va ramane acea factura pe care scria avans integral auto marca cutare, nu scrie nicaieri ca e factura proforma, eu am luat-o de buna si am stat linistit asteptand livrarea. Dar am fost informat ca livrarea va intarzia o luna din cauza producatorului, asa ca masina va sosi dupa data de 01.07.2010 cand cota de TVA va fi 24% si mi se va intocmi o noua factura finala. Doresc sa ramana la pretul stabilit initial, neavand cum sa achit inca 600 Euro ptr. diferenta de TVA. mai ales ca de asta am si platit integral masina inainte de 01.07.2010 cu TVA 19%. Altfel n-o mai comandam.
Cum procedez in acest caz? Cum se poate emite factura finala la pretul initial?
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2010
iordantonio, utilizator
Cel mai recent răspuns: iordantonio , utilizator 12:32, 7 Iulie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Scuze daca n-am fost prea clar: Autoturismul comandat a fost achitat in sistem cash plus REMAT. Factura este una normala de culoare albastra (nu scrie nicaieri proforma) si e insotita de bon fiscal. In factura scrie "avans integral" auto marca, tip, valoare, valoare TVA si jos totalul achitat pe bon. Termenul de livrare nu-i trecut pe factura ci pe-un contract denumit de ei "solicitare de achizitie in sistem cash remat". Cand am platit le-am dat si cele 3 vauchere, ce urmau sa le valideze ei la organul emitent (in circa 2 saptamani), ptr. ca valoarea lor sa completeze suma facturii pana la valoarea masinii stipulata in solicitarea de achizitie, unde scrie: Avans depus ptr. rezervare: plata integrala (cu factura de mai sus) plus 11400 (3x3800 REMAT). Mai scrie clar si termen de livrare 15.06.2010, dar dedesubt scrie si ca firma v-a fi scutita de orice raspundere daca vor fi intarzieri din cauza producatorului (ulterior mi-au transmis si o instiintare ca producatorul va intarzia livrarea cu o luna).
Din pacate dpdv fiscal este corect avand in vedere ca pe factura scrie "avans"
O factura de avans nu este o factura finala
Solicitati sa modifice facturile in sensul plata integrala auto ...
Intrebarea mea este daca se poate modifica la denumire (se taie "avans" si eventual se trece deasupra "plata" sau "pret" , si se confirma de catre emitent prin stampila si semnatura). Astfel as ramane cu aceeasi factura, care nu se mai storneaza, inclusiv acelasi bon fiscal. In esenta nu-i nimic nereal, fiindca de fapt atunci am achitat chiar pretul integral si n-am dat importanta acelui cuvant, crezand ca asta-i factura si gata; Daca s-a intarziat mult livrarea, macar s-o "repare" intr-un fel...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans integral livrare autoturism facturat inaintea majorarii tva. iordantonio iordantonio Am solicitat ca pers. fizica unui dealer auto cumpararea unui autoturism in sistem cash plus REMAT. Mi s-a intocmit factura de [u]avans integral[/u], cu cota ... (vezi toată discuția)
Dealer auto solicita 24% tva mariuselectric mariuselectric Problema neplacuta cu care ma confrunt este ca am incheiat un contract de achizitie a unui auto ____ in data de 23.04.2010.Am achitat avansul plus cele 3 ... (vezi toată discuția)
Factura recalculata cu noul tva? jigan56 jigan56 Am comandat la un dealer autorizat un autoturism nou in data de 6.05.2010. Am primit o confirmare de comanda pe care este mentionat pretul final cu TVA. Tot ... (vezi toată discuția)