avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită e corecta executarea?
Discuție deschisă în Executare silită

e corecta executarea?

Buna,

ne-am deplasat cu executorul la debitor, fiindca acesta nu-si mai respecta angajamentul (un proces-verbal facut de executor prin care se obliga de restituie 1.000 lei pe luna). acolo, debitorul a zis ca nu are bani, iar executorul a trecut la executare. am luat marfa, legume, fructe, insa la pretul care era afisat pe raft!!! e corect??? eu legumele alea le luam de la distribuitori mult mai ieftin...suntem obligati sa le luam la preturile si cu adaosurile pe care el le are pe raft????

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL , Consilier juridic 00:27, 8 Iulie 2010
Buna ziua,
pretul este cel de intrare, nu cel de vanzare....poate are un adaos comercial foarte mare si atunci marfa este supraevaluata...acum urmeaza valorificarea bunurilor....bafta!
...ce ati vrut sa spuneti prin "valorificarea bunurilor"? bunurile le-am pus deja in vanzare de a doua zi, fructele sunt perisabile, altfel se strica...le-am pus la vanzare cam la pretul pe care-l aveam si noi....dar nu mi se pare corect faptul ca ni le-a bagat executorul pe gat la pretul ala...prima data a zis ca le luam la valoarea pretului de raft (avut de debitor) - 25%....apoi cand sa calculam, a pus pretul debitorului, cu toate adaosurile lui....

exista vreo prevedere legala care sa spuna la ce pret vor fi "dobandite" bunurile executate silit de catre creditor?
nu erati obligati sa acceptati pretul de raft...sa inteleg ca a inceput sa se faca licitatie??sau le-ati luat dvs si le vindeti asa?...nu inteleg.....
le-am luat, si le vand asa....doar ca asta nu e in favoarea mea, dar asa a zis executorul...sa inteleg ca m-a mintit?
Nu putem afirma asa ceva...executorul a facut tot posibilul sa va recupereze din paguba....sunteti un caz fericit ca a mai fost cate ceva de recuperat......bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum fac preturile si cum le pot vinde legal prin casa de marcat? tym_and tym_and buna ziua Imi fac un gewerbe ( PFA) si inchiriez un spatiu pentru ami face un magazin mixt, cumpar marfa de la selgros sau metro. Exemplu : Cumpar cu un ... (vezi toată discuția)
Contabilitate in partida simpla ginan ginan Stimati Domni, Ce presupune contabilitatea in partida simpla ,pentru o intreprindere individuala a carui obiect de activitate va fi comercializarea de ... (vezi toată discuția)
Care-i sarcina executorului??? MAGALINAPUS MAGALINAPUS Buna ziua, avem o factura emisa si neincasata in martie 2008 in valoare de 21000 lei. In septembrie am avut proces, s-a emis hotararea, la recomandarea ... (vezi toată discuția)